Nimitys

Uusi Suomi tuskin palaa paperiin, sanoo uusi päätoimittaja Jenni Tamminen

Mikä on Uuden Suomen vahvuus?

”Jos yhdellä sanalla pitää sanoa, niin asenne. Toimitus on pieni, mutta saamme aikaan paljon. Olemme ketteriä. Olemme avoimia, sitoutumattomia ja tasapuolisia. Samalla pyrimme vähän ravistelemaan.”

Aloitit uudessa työssäsi 3. helmikuuta eli tämän haastattelun tekopäivänä. Miltä nyt tuntuu?

”Aloitin Uudessa Suomessa samalla päivämäärällä vuonna 2008. Olin aikaisemmin uutispäällikkö, ja pienessä toimituksessa kirjoitin koko ajan. Tänäänkin kirjoitin jo yhden analyysin, mutta varmaan keskityn jatkossa enemmän suuriin linjoihin ja lehden kehittämiseen. En vielä tarkkaan tiedä, millaiseksi työni muodostuu.”

Edeltäjäsi Markku Huusko jatkaa Uudessa Suomessa toimittajana. Miten asetelma toimii?

”Hyvin. Olimme työkavereita jo Arvopaperi-lehdessä. Päädyin sieltä Markku Huuskon ja Niklas Herlinin uuteen projektiin, ja olen viihtynyt hyvin. Olen saanut olla kehittämässä lehteä alusta asti. Se on varmaan yksi tärkeä syy siihen, että ei ole käynyt aika pitkäksi.”

Mistä Uuden Suomen jutusta olet erityisen ylpeä?

”Haastattelemme kaikki 200 kansanedustajaa. Se on juttusarja, joka on saanut huomiota julkisuudessa. Tarkoitus on nostaa esiin myös ne edustajat, jotka eivät muuten jatkuvasti ole otsikoissa.”

Sanomalehti Uusi Suomi lakkasi ilmestymästä vuonna 1991. Verkkomedia aloitti toimintansa 2007. Mitä pitää tapahtua, jotta US nousisi mullista paperilehtenä?

”Varmaan pitäisi olla jokin iso muutos, mutta sellaista ei ole näköpiirissä. Digiin panostetaan.”

Uusi Suomi on myös vahva ja vilkas blogialusta. Miten ohjaat blogien kirjoituksia?

”Päätoimittajana vastaan tietysti kaikesta sisällöstä. Blogin voi perustaa kuka tahansa, kunhan kirjoittaa omalla nimellä ja kuvalla. Blogipalvelulla on säännöt, joiden noudattamista valvomme. Säännöt koskevat sekä blogikirjoituksia että niiden kommentointia. Ne eivät periaatteiltaan juuri eroa Journalistin ohjeista, mutta kuitenkin nuo säännöt ovat ne, joiden perusteella voimme esimerkiksi antaa kirjoituskieltoja.”

Mitä haluat lehdessä edelleen kehittää?

”Ajattelin, että maksumuurista tulisi paljon äkäistä palautetta. Ei ole tullut. Ihmiset varmaan osaavat ajatella, että journalismi maksaa. Uutta Suomea voi siis myös tilata – jotkut ovat tätä kaivanneet ja nyt se on mahdollista. Tilaajana saa uniikkia sisältöä, esimerkiksi juttusarjan 200 kansanedustajasta.”

Mikä on parasta työssäsi?

”Olen intohimoisen kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnasta. Aina ei ole helppoa, mutta ei ole tylsääkään. Työyhteisömme on iso syy siihen, että olen viihtynyt samassa paikassa kauan.”

Jenni Tamminen, 36, aloitti helmikuussa uutis- ja blogipalvelu Uuden Suomen päätoimittajana. Hän työskenteli aiemmin sen uutispäällikkönä. Tamminen aloitti US:ssa vuonna 2008. Sitä ennen hän työskenteli Arvopaperi-lehdessä ja TIVI:ssä talous- ja IT-toimittajana. Hän on koulutukseltaan medianomi.