Nimitys

Päätoimittaja Jenny Halvari haluaa paikallislehden kiinnostavan myös matkailijoita

Miten päädyit Koillissanomien päätoimittajaksi?
Kun lehdelle tarvittiin vuodenvaihteessa vt. päätoimittaja, päätin tarttua tarjoukseen. Kun varsinainen paikka tuli sisäiseen hakuun, hain ja tulin valituksi. Päätoimittajana pääsen kehittämään itselleni tärkeää lehteä vielä lisää.

Miten aiot kehittää lehteä?
Kaleva Media osti Koillissanomat Joutsen Medialta viime vuonna, ja siirtyminen Kalevan teknisiin järjestelmiin jatkuu. Sisältöä kehitämme siltä pohjalta, mikä lukijoita analytiikan perusteella kiinnostaa: paikalliset uutiset, ihmisten tarinat, hauskuus ja huumori, luonto.

Miten suhde työkavereihin muuttuu pomoksi noustessa?
Toistaiseksi töissä on ollut yhtä hauskaa kuin ennen, mutta varmaan tulee tilanteita, joissa minun on katsottava asioita eri näkökulmasta. Silti olen enemmän ihmisten kuin asioiden johtaja. Juttelen muustakin kuin töistä ja kohtaan ihmiset kokonaisuuksina.

Miehesi on Koillissanomien valokuvaaja. ”Perhetyöpaikan” hyvät ja huonot puolet?
Voimme kulkea samalla kyydillä, ja järjestelyjä tehdessä molemmat tietävät tilanteen töissä ja kotona. Toisaalta kotiasiamme eivät voi kuormittaa työkavereita, eikä niitä hoideta töissä. Joskus yhteistä aikaa on vähän liikaa. Uusi huoneeni on tosin ihan eri päässä taloa kuin miehellä.

Koillissanomat on menestynyt verkkojuttujen tasa-arvomittauksissa. Miten tasa-arvotyö jatkuu?
Viime vuonna naisia oli noin 40 prosenttia. Sittemmin päivittäisissä luvuissa on ollut vahvaa naisenemmistöäkin. Siksi emme nyt erikseen painota naisten osuutta, jotta ei käy niin, että joissain aiheissa ei ole mieshaastateltavia ollenkaan.

Miten jaat toimituksen resurssit printin, verkon ja somen välillä?
Meillä on välillä ollut digitoimittaja, mutta nykyään koko toimitus tekee myös nettiä ja somea. On mahtavaa, että kaikki haluavat kokeilla, mikä verkossa vetää.

Millainen on paikallislehtien tulevaisuus?
Hyvä. Paikallisuus kiinnostaa, se näkyy somessa ja esimerkiksi Helsingin Sanomien paikallislehdeksi brändätyissä liitteissä. Toisaalta lukijamme ikääntyvät, ja ilmestymme muuttotappioalueella. On löydettävä uutta yleisöä esimerkiksi matkailijoista.

Olet kotoisin Oulusta mutta elät Kuusamossa. Miten jaat sympatiasi lännen ja idän välillä?
Juuret ovat Oulussa, mutta nykyisin sympatiani on idässä. Harmittaa esimerkiksi se, että Koillismaa ei saanut Oulun vaalipiiristä yhtään kansanedustajaa.

Mitä teet vapaa-ajalla?
Olen perheen kanssa, laskettelen ja liikun luonnossa. Kolmikuinen lapinporokoiran pentumme Ralli vie minua ulos työpäivän jälkeen.

Jenny Halvari, 35, on nimitetty Koillissanomien vastaavaksi päätoimittajaksi. Ennen nimitystä hän hoiti tehtävää vt:na vuoden alusta. Koillissanomien nykyään noin kahdentoista hengen toimituksessa vuonna 2012 aloittanut Halvari on työskennellyt lehdessä myös toimituspäällikkönä, toimitussihteerinä ja toimittajana. Toimittajana hän on työskennellyt myös Kalevassa, Kalajoki-lehdessä, Uudessa Rovaniemessä, Lapin Kansassa ja Koillis-Lapissa. Koulutukseltaan hän on medianomi (AMK).