Työelämä

Painavia rivejä johtamisesta

Siinä missä moni johtamiskirja kertoo ”keissejä”, Teija Rantalan Pieni kirja johtamisesta kertoo vain sen, mitä niistä on opittu, kirjoittaa Nina Erho.

Mitä tehdä uutena pomona, kun alaiset odottavat ihmettä? Miten ratkoa ristiriitoja? Miten priorisoida, kun hoidettavat asiat vyöryvät?

Vastauksia hahmottelee Teija Rantalan Pieni kirja johtamisesta. Esipuheessa hän kertoo, että olisi itse tarvinnut kirjaansa tuoreena toimituksen pomona. Nyt, monta esimiesvuotta ja -koulutusta myöhemmin Rantala haluaa auttaa myös muita. Nykyään hän toimii Ylen Lasten ja nuorten ohjelmien ja Tampereen Asiaohjelmien toimituksen päällikkönä.

Siinä missä moni johtamiskirja kertoo ”keissejä”, Pieni kirja kertoo vain sen, mitä niistä on opittu. Vaikka journalistilukijaa tietenkin kiinnostaisivat oivallusten tarkemmat taustat, valinnan ansiosta ennemmin miete- kuin tietokirjaa muistuttavan oppaan lukee nopeasti. Siihen on myös helppo palata, koska lukujen Kun väsyttää ja vituttaa -tyyppiset nimet kertovat, mitä kohtaa milloinkin lukea.

Kirja viestii, ettei johtaminen ole parhaiden ratkaisujen tietämistä vaan niiden etsimistä kuunnellen myös muita. Se on palveluammatti.

”Olet sitten johtaja, päällikkö, työnjohtaja tai tiiminvetäjä, sinulla on vain kaksi tehtävää: auttaa yhtiötä tai organisaatiota onnistumaan ja auttaa työntekijöitä onnistumaan”, Rantala kirjoittaa.

Teija Rantala: Pieni kirja johtamisesta. Alma Talent.