Journalismi

Jokainen innostunut on kotiinpäin

Lauantaina 10. helmikuuta Helsingin Korjaamolla järjestetään podcastien festari Jaksohali. Paikalla tehtäviä jaksoja kuuntelemalla saa palasen festaritunnelmaa, vaikkei pääsisi paikalle.

Lauantaina 10. helmikuuta on podcastien ystävän fiilistelypäivä. Helsingin Korjaamolla järjestettävillä Jaksohali-pienfestareilla kotimaisten podcastien tekijät kertovat paitsi ohjelmistaan myös siitä, miten hyvä podcast syntyy ja miten siitä voi saada rahaa.

Festarin takana on podcast-yhteisö Jakso ja Toimitus, Veera Luoma-ahon ja Olli Sulopuiston reilun vuoden ikäinen firma, joka tienaa tuottamalla podcasteja. Vaikka Jaksohalista käteen voi jäädä lipputuloja, kannattaako kahden hengen putiikin kannustaa markkinoille kilpailijoita?

Tietenkin, sanoo Sulopuisto.

”Tällä hetkellä podcastien kuuntelu on sen verran pienen yleisön juttu, että jokainen podcasteista innostunut julkaisija tai kuulija voi potentiaalisesti lisätä kuulijoiden määrää ja siten kasvattaa markkinaa”, hän järkeilee.

”Sitten pitää vain luottaa siihen, että kun alkaa tulla kilpailua, pystymme erottautumaan muista tekijöistä.”

Podcastien tekemistä Jaksohalissa pääsee seuramaan myös livenä. Paikalla tehdään jaksot Kasper Strömmanin ja Mikko Pykärin Suomen suosituimmasta podcastista sekä EVA:n Apunen ja Malirannasta. Niistä palasen festaritunnelmaa saa, vaikkei pääsisi paikalle.

Lisätiedot: jakso.fi