Nimitys

Kaupunkilaisen asialla

Niklas Thesslund, 39, aloitti Imagen päätoimittajana 1. syyskuuta.

Aiot tehdä Imagesta ”kaupunkilaisten välttämättömyysmedian”. Mitä se tarkoittaa?

Pääkaupunkiseutu kasvaa valtavaa vauhtia nyt ja tulevaisuudessa. Se aiheuttaa täällä asuville aivan omanlaisiansa paineita ja haasteita liittyen esimerkiksi asumiseen, talouteen tai vaikka lasten koulunkäyntiin. Kaupunkilainen välttämättömyysmedia kirjoittaa näkökulmallista featurea näistä aiheista imagemaisin ideoin.

 

Mitä muutat lehdessä?

Moni jo lehdessämme julkaistu artikkeli mahtuisi uuteen Imageen mennen tullen. Enemmän kyse on sisällön rajaamisesta: mitä jätetään pois, mitkä ovat liian pieniä aiheita pitkille artikkeleille. Kun lehdellä on maailmankuva ja raamit, näistä juttutasolle viety konsepti helpottaa lehden tekemistä ja antaa selkänojan rohkeudelle.

 

Olet työskennellyt hetken myös mainosalalla. Mitä se opetti?

Mielestäni ainakin jokaisen päällikkötoimittajan pitäisi kokeilla mainosalaa. Se elää aiheiden sijaan ideoista, ja siksi mainosväki osaa ideoida. Toimittajat ovat usein parempia ampumaan ideoita alas.

 

Miten Image pärjää taloudellisesti?

Lehti on voitollinen. Ilmoitusmyynti on ollut hyvää, ja lehteä tehdään melko pienillä kuluilla.

 

Imagen bloggaajat saavat 150 euron kuukausipalkkion vain, jos heidän kirjoituksensa keräävät kuukaudessa yhteensä 30 000 latausta. Kuinka suuri osa bloggareistanne pääsee tähän?

Määrä vaihtelee kuukausittain kahdesta viiteen.

 

Eikö olisi reilua palkita bloggarit taloudellisesta riskistään isommalla korvauksella vaikka aina, kun kirjoitukset keräävät yli 50 000 latausta?

Bloggarit kirjoittavat omista lähtökohdistaan ja kiinnostuksenaiheistaan ja omalla tahdillaan. Se on eri asia kuin tilata freelancerilta juttu tai kuvia lehteen. Bloggarit myös tietävät järjestelmän: jos he kirjoittaisivat blogiaan jollain toisella alustalla, he eivät voisi saavuttaa edes tuota tuloa.

 

Olet sählykaveriesi mukaan herrasmies ja syöttelijä. Näkyykö sama tyyli työssäsi?

Eiköhän. Syöttäminen on joukkuepelin kuva, ja joukkuepelistä toimitustyössäkin on kyse. Päätoimittajan tehtävä on luoda toimitukseen ja avustajakuntaan sellainen ilmapiiri ja käytännöt, että syötöt napsuvat lapoihin.

 

Imagella on välillä ollut vierailevia päätoimittajia yhden numeron ajan. Jos pääsisit itse kuukaudeksi johtamaan toista mediaa, minkä valitsisit?

Erä-lehden. Se oli vuonna 1990 ensimmäinen aikakauslehti, johon rakastuin. Erän vanhoja vuosikertoja olen sittemmin perhesovun uhalla kuljettanut mukanani muutosta toiseen.

Niklas Thesslund, 39, aloitti Imagen päätoimittajana 1. syyskuuta. Hän siirtyi tehtävään Imagen toimituspäällikön paikalta. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Trendissä ja Veli-lehdessä, Divaanissa, Etelä-Suomen Sanomissa ja mainostoimisto Blink Helsingissä. Hän on yhteiskuntatieteiden maisteri pääaineenaan sosiaalipsykologia.