Media-ala

Nyt se kirja alulle!

Toimittaja, poltteleeko syventyä pidemmäksi aikaa yhteen aiheeseen? Et ole ainoa.

Viime vuonna julkaistiin yli sata kirjaa, joiden tekijä oli journalisti. Niistä merkittävä osa oli tietokirjoja. Tänä vuonna esikoiskirjansa on julkaissut jo muutama toimittaja, muun muassa Ruskeat Tytöt -verkkomedian päätoimittaja Koko Hubara. Hubara on puhumassa Ruskeat tytöt -bloginsa muuntumisesta samannimiseksi esseekokoelmaksi joka toinen vuosi järjestettävillä Tietokirja.fi-festivaalilla.

Helsingissä 30.–31. elokuuta pidettävien festivaalien puhujalistalla on monta muutakin journalistia, muun muassa Marko Junkkari, Jaakko Heinimäki, Anna-Stina Nykänen ja Juha Itkonen. Lisäksi keskusteluissa käsitellään tietokirjojen suomentamista, tietokirjavientiä ja sananvapautta.

Kun elokuun ajan voi vieläpä hakea Alfred Kordelinin säätiön työskentelyapurahaa, voi oikeastaan kysyä vain: mitä vielä odotat? Nyt vain aihe mietintään, ja kirja alulle!

Lisätiedot: tietokirja.fi, kordelin.fi