Työelämä

Palkittu dokumentaristi

Kuolleita: Marjatta Muurimaa.

Dokumenttitoimittaja, käsikirjoittaja, leikkaaja ja ohjaaja Marjatta Muurimaa (ent. Leporinne) kuoli Tampereella 11. huhtikuuta 2017 . Hän oli syntynyt Turussa 13. kesäkuuta 1937.

Muurimaa valmistui 1962 Taideteollisen oppilaitok-sen kamerataiteen elokuvakoulutuksen ensimmäiseltä vuosikurssilta. Hän teki elämäntyönsä Yleisradion TV2:n dokumenttitoimituksessa Tampereella vuodesta 1965 filmileikkaajana ja ohjaajana, käsikirjoittajana ja toimittajana.

Vuonna 1966 Muurimaa sai Jussi-palkinnon parhaan televisioelokuvan leikkauksesta ohjelmasta Valoa (Ljuset). Hän oli leikkaajana myös Rauni Mollbergin palkitussa elokuvassa Maa on syntinen laulu. Hänen viimeiseksi ohjelmakseen jäi Uranuurtaja – Arkkitehti Wivi Lönn (1994).

Muurimaan ohjelmissa näkyi hänen taiteellinen lahjakkuutensa ja täydellisyyteen pyrkivä luonteenlaatunsa. Työkaverit kuvaavat häntä ehdottoman luotettavaksi. Leikkaajakollegan sanoin: ”Marjatan materiaalit ja ajatukset, älyn ja tunteen järjestelmät ja sommittelutavat, olivat ihan omaa luokkaansa. Hän oli joka solullaan, raudanluja ja huippuherkkä.”