Nimitys

Toimitusjohtajasta toimittajaksi

Tarja Koljonen, 51, aloitti 1. helmikuuta toimittajana Uutissuomalaisessa, joka on Väli-Suomen Median perustama kahdeksan lehden yhteistoimitus.

Miksi halusit Uutissuomalaisen toimittajaksi?

Edellinen työni Väli-Suomen Mediassa päättyi vuoden 2016 lopussa, ja nyt avautui sopivasti mielenkiintoinen mahdollisuus kokeilla uutta. Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi ollut toimittajana, joten nyt on aika päivittää omaa osaamista.

 

Olet aiemmin työskennellyt Etelä-Suomen Sanomien toimituspäällikkönä ja Väli-Suomen Median toimitusjohtajana. Kyllästyitkö pomon rooliin?

En ollenkaan, tykkään esimiestyöstä. Väli-Suomen Median pesteissä kyse on työnkierrosta, joten kaikki toimet ovat määräaikaisia – myös tuo toimitusjohtajuus. Uutissuomalaisen pestit kestävät 2–3 vuotta. En ole tittelien perään, työn sisältö on tärkeämpää.

 

Uutissuomalaisella on 1–2 toimittajaa viidessä eri kaupungissa. Miten teette yhteistyötä?

Viestimme ideoita, ajatuksia ja tuntoja pikaviestisovellus Slackin kautta. Palaverit pidämme videopuheluina. Kaikki Uutissuomalaisen toimittajat ovat minulle tuttuja entuudestaan, koska Väli-Suomen Median lehdet ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään.

 

Työskentelet Etelä-Suomen Sanomien toimituksessa, vaikka olet sieltä työvapaalla ja Väli-Suomen Median palveluksessa. Koetko kuuluvasi Etlarin työyhteisöön?

Työskentelen Etlarin avokonttorissa niin kuin kaikki muutkin toimittajat. Jutuista juttelemme yhdessä kuten ennenkin. Olen ollut Etlarissa niin kauan, että olisi vaikea olla kuulumatta yhteisöön.

 

Mitä uutta Uutissuomalainen tuo verrattuna Väli-Suomen Median lehtien aiempaan yhteistyöhön?

Uutissuomalainen tuottaa valtakunnan uutisia, joten lehdet voivat panostaa entistä enemmän paikalliseen uutisointiin. Se ei tietenkään tarkoita, etteivätkö lehtien omatkin toimittajat tekisi edelleen valtakunnallista uutisointia. Tarkoitus on kuitenkin vähentää päällekkäistä työtä.

 

Uutissuomalaisessa on kahdeksan toimittajaa. Lännen Mediassa työskentelee 40 journalistia. Miten pärjäätte kilpailussa?

Keskitymme omaan tekemiseen ja annamme kavereiden keskittyä omaansa. Meillähän on Lännen Median kanssa yhteinen tavoite: tehdä hyvää ja luotettavaa journalismia. Se ei taida olla enää itsestäänselvyys, siksi lukijoiden on hyvä tuntea vakiintuneiden medioiden nimiä ja tekijöitä.

 

Lännen Media oli STT:n kolmanneksi eniten siteeraama media viime vuonna. Onko sinulle tärkeää, että juttujasi siteerataan paljon?

Pyrin tekemään hyviä juttuja, siteerauksia tulee, jos on tullakseen. Tietynlainen uutisnälkä toimittajilla on tietysti aina hyvä olla.

Tarja Koljonen, 51, aloitti 1. helmikuuta toimittajana Uutissuomalaisessa, joka on Väli-Suomen Median (VSM) perustama kahdeksan lehden yhteistoimitus. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Etelä-Suomen Sanomien toimituspäällikkönä ja VSM:n toimitusjohtajana. Hän on suorittanut kauppatieteen maisterin tutkinnon, Tampereen yliopiston toimittajatutkinnon sekä tradenomin tutkinnon.