Työelämä

MTV:n pitkäaikaisin työntekijä

Kuolleita: Eija Bastman-Parkkinen

MTV:n kulttuuritoimituksen esimies, toimittaja, tv-ohjaaja Eija Bastman-Parkkinen kuoli syöpään 6. maaliskuuta Helsingissä, missä hän oli syntynyt 16. toukokuuta 1945.

Eija Bastman tuli MTV:hen parikymppisenä ja lähti eläkkeelle 45 vuotta myöhemmin talon pitkäaikaisimpana työntekijänä syksyllä 2010.

Kuvaussihteerinä ja ohjaajana Eija teki niin dokumentteja, teatteria kuin viihdettäkin. Kun MTV:n fiktion tekijät siirrettiin 1980-luvulla uutis- ja ajankohtaistoimituksen puolelle, Eija lähti uteliaana kohti uutta. Hän työskenteli muun muassa kotimaan toimituksen päällikkönä ja uutispäällikkönä ennen pestiään kulttuuritoimituksen esimiehenä.

Kulttuuritoimitus oli mieluisa paikka humaanille ja avarakatseiselle taiteen ymmärtäjälle. Eija oli räväkkä puujalkavitsien kuningatar, jolle oli samantekevää, oliko vastapuolella akateemikko vai duunari.

Avioliitto runoilija Pekka Parkkisen kanssa toi Eijalle hänen elämänsä tärkeimmän asian, Joona-tyttären, jonka kahden pojan matkaa hän olisi vielä halunnut seurata.

”Lähden etujoukoissa tsekkaamaan mestoja”, Eija sanoi, kun kuolema oli enää muutaman vuorokauden päässä. Tyypillistä Eijaa.

Lue lisää aiheista: