Media-ala

Poimuri

Mediasta sanottua.

Pitäisikö meidän sitten olla huolissaan siitä, että Suomen ulkoministeri julistaa puolueensa kannattajille, että perussuomalaisten ja sen puheenjohtajan tekemisiin välillä kriittisesti suhtautuva media on epäluotettava ja valehteleva? Pitäisi. Vapaa ja riippumaton media on fundamentaalinen osa länsimaista sivistysdemokratiaa.

Toimittaja Tommi Parkkonen Iltalehden verkkosivulla 23. joulukuuta

Haastattelusi tarkoituksena on myydä nimelläsi lehteä, aivan samoin kuin Keskon mainoksen tarkoitus on myydä naamallasi makkaraa. Sillä, että kieltäydyt haastattelusta jonkun tai joidenkin lehtien kohdalla, ei ole tekemistä sananvapauden kanssa.

Entinen yritysjohtaja Kalle Isokallio Iltalehden blogissaan 28. joulukuuta

Ehdotan, että jokainen kärjekäs puheenvuoro vuonna 2016 sisältää ajatuksen siitä, miten ääripäät voivat paremmin ymmärtää toisiaan. Tähän jokainen voi etsiä oman sananvapauden kenttänsä. Jollekin se voi olla työpaikan neuvotteluhuone, toisille koti, kolmansille sosiaalisen median palvelut. Sananvapaus some-aikana 2016 on kaikkien, ei vain toimittajien, punditien ja poliitikkojen asia.

Toimittaja Taneli Heikka Helsingin Sanomissa 1. tammikuuta

Älyävien lukijoiden huomiokyvyn varmistavat hyvät toimittajat. Heitä tarvitaan eritoten sosiaalisen median keinoin käytävän tiedotussodan hyökkäyksiä vastaan. Fiksukin kansalainen kun on sosiaalisessa mediassa varsin yksin.

Asianajaja Seppo Karvinen Savon Sanomissa 4. tammikuuta

Lue lisää aiheista: