Media-ala

Sulopuisto voitti Tositarinan

Idea luokkakavereiden tarinoiden kokoamisesta kirjaksi on muhinut toimittaja Olli Sulopuiston mielessä pitkään.

Schildts & Söderströmsin Tositarina-asiaproosakilpailun on voittanut toimittaja Olli Sulopuisto kirjaidealla, joka on etsiä ala-asteen luokkatoverit ja kertoa heidän tarinansa. Mikä vetää ”atk-toimittajana” tunnettua miestä tarinankerrontaan?

”Monella kollegalla on teknologiatausta, mutta itse olen opiskellut journalistiikkaa ja ollut myös yleistoimittaja. Idealistoissani on aina ’alan aiheita’ ja muita aiheita, nopeita ja aikaansa odottavia aiheita. Luokkakaveri-idea on yli kymmenvuotias.”

Aineiston kerääminen ja ison tekstin kirjoittaminen vaatii aikaa, jota elantonsa tuotteliaana freelancerina muutoin hankkiva Sulopuisto toivoo järjestyvän apurahoilla. Haastattelupyyntöön jo vastanneet luokkakaverit ovat olleet kiinnostuneita mutta jännittäneet, miten tarinoita käytetään.

”Onneksi keskusteluihin on aikaa. Ja sen käsittelemiseen, että täytyyhän sitä vastalahjaksi itsekin avautua.”