Media-ala

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino, Talentum ja Kepa irtisanovat

Yt-neuvottelut ovat päättyneet Keski-Pohjanmaan Kirjapainossa, Talentumissa ja Kepassa.

Yt-neuvottelut ovat päättyneet Keski-Pohjanmaan Kirjapainossa, Talentumissa ja Kepassa.

Muun muassa Keskipohjanmaa– ja Kalajokilaakso-lehtiä kustantava Keski-Pohjanmaan Kirjapaino vähentää 18 henkilötyövuotta.

”Tulossa on neljä suoraa irtisanomista, joukossa todennäköisesti journalisteja. Muita keinoja ovat määräaikaisuuksien jatkamatta jättämiset, osa-aikaisuudet ja eläkejärjestelyt”, sanoo pääluottamusmies Jukka Anias.

Yt-neuvottelujen alussa säästötarpeeksi ilmoitettiin 1,3 miljoonaa euroa ja enimmillään 20 henkilötyövuotta. Anias sanoo, ettei neuvottelutulos juuri tunnu voitolta.

”Koen, että kun säästettävästä summasta on tehty päätös, siihen ei voi juuri vaikuttaa, vaikka kuinka argumentoisi. Toisaalta mediamyynti on niiannut paljon, ja isoja vaihtoehtoisia säästökohteita on vaikea keksiä.”

”Työhyvinvointiin jatkuva pelko ja ahdistus kuitenkin vaikuttavat. Nämä olivat meillä neljännet yt:t vuodesta 2009.”

Talentumin yt-neuvottelujen päätteeksi irtisanottiin neljän journalistin toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Yksi sopimuksista muuttui määräaikaiseksi ja yksi ehdollisesti vakinaiseksi.

Yt-neuvottelujen peruste oli MPC– ja MB-lehtien yhdistäminen MikroBitiksi ja siirtyminen yhteistoimitukseen tietotekniikkalehdissä. Vähennysesitys oli alun perin kuusi.

Kepan yt-neuvotteluissa oli Maailman Kuvalehden jatkuminen uhattuna. Niiden päätyttyä lehden ilmestyminen jatkuu, mutta toimituksesta irtisanottiin toimittaja ja markkinointisuunnittelija.