Työelämä

Plaza Kodin koko toimitukselle potkut

Kustantaja aikoo ulkoistaa lehden toimitustyön ja vähentää ilmestymiskertoja.

Ruotsalaisen Plaza Publishing Groupin kustantaman Plaza Kodin koko kolmihenkinen toimitus on irtisanottu. Irtisanomisista ilmoitettiin toimitukselle elokuun lopussa. Päätoimittaja Anne Melartin työsuhde jatkuu vuoden loppuun asti. Toimitussihteerin työt päättyvät syyskuun lopulla ja AD:n lokakuun lopussa.

Yhtiön toimitusjohtajan Magnus Roosin mukaan irtisanomisten syy on aikakauslehtimarkkinoiden heikko tilanne Suomessa. Yhtiö aikoo vähentää Plaza Kodin ilmestymiskertoja ensi vuonna 6 –  8 numeroon vuodessa.

Melartin mukaan toimitus aikoo tehdä loppuvuoden lehdet, vaikka tilanne on irtisanomisten takia hyvin epäselvä.

”Minulle ei ole toistaiseksi kerrottu, miten asia ratkaistaan näiden kahden työntekijän lähdön jälkeen. Oma työvelvoitteeni jatkuu vuoden loppuun asti”, Melart sanoo.

Yhtiö suunnittelee myös toimitustyön ulkoistamista. Ruotsalainen johto on aiemmin keskustellut toimituksen kanssa siitä, että nykyinen toimitus jatkaisi lehden toimittamista freelancepohjalta.

Tunnelma toimituksessa on ollut koko alkusyksyn ajan hyvin sekava, koska kustantajan suunnitelmat ja niistä kerrotut tiedot ovat Melartin mukaan olleet ristiriitaisia.

”Tässä vaiheessa me vain yritämme hoitaa työmme ja keskittyä siihen. Jatkosta olemme kuulleet erilaisia versioita, mutta mikään ei ole varmaa. Emme ole saaneet vieläkään kirjallisia ehdotuksia mahdollisesta freelancetyöstä”, Melart sanoo.