Media-ala

Eduskuntaan pieni toimittajapuolue

Uuteen eduskuntaan valittiin kaikkiaan viitisentoista kansanedustajaa, joilla on kokemusta toimittajantyöstä. Suurin osa ”toimittajapuolueen” jäsenistä on kuitenkin siirtynyt muihin töihin jo hyvän aikaa sitten. Vapun tienoilla aloittavassa uudessa eduskunnassa on toimittaja-kansanedustajia koko poliittisen kentän laajuudelta.

Perussuomalaisista paikkansa uusivat sekä Pirkko Ruohonen-Lerner että Yle-taustainen Maria Tolppanen. Vasemmistoliiton toimittajaedustajana jatkaa Silvia Modig, kokoomuksesta taas Sanni Grahn-Laasonen. Timo Harakka valittiin eduskuntaan uutena Sdp:n ehdokkaana.

Jo vuonna 1991 ensimmäisen kerran valittu keskustan Markku Rossi tunnetaan kuopiolaisen Oikea asema -radiokanavan toimittajana ja päätoimittajana.

Kaukaisempaa toimittajataustaa on muun muassa kokoomuksen Pertti Salolaisella, vihreiden Pekka Haavistolla sekä keskustan Mikko Alatalolla ja Paavo Väyrysellä.

Lehtityöstä löytyy lisäksi jonkin verran kokemusta esimerkiksi keskustan Tuomo Puumalalta ja vihreiden Jyrki Kasvilta.

Tällä kertaa valitsematta jääneistä toimittajista tunnetuimpiin kuuluvat kokoomuksen Tapani Ruokanen, keskustan Jari Porttila ja vasemmistoliiton Otso Kantokorpi. Vasemmistoliiton Eila Tiainen ei kyennyt uusimaan vuoden 2011 mandaattiaan.

Manu Haapalainen