Journalismi

Terveisiä äärioloista

Kuvaviesti. Kuvaviestin viejä valitsee kiinnostavat ajankohtaisen valokuvan, kertoo siitä ja valitsee seuraavan viestinviejän.

Harrastelehtien tekijät suhtautuvat työhönsä yleensä intohimoisesti, sillä pienilevikkistä julkaisua tehdessä ei kannata tuntipalkkoja laskea. Mutta intohimosta syntyy parhaimmillaan vaikuttavia teoksia.

Vapaalaskuun keskittyvän Huippu-lehden uusimmassa numerossa (5/2014) julkaistiin valokuvaaja Tero Revon kuvareportaasi retkikunnasta, joka vietti kolme viikkoa Huippuvuorilla. Tekstistä käy ilmi, että keli oli poikkeuksellisen kylmä, ja kuvissa näkyy jylhiä maisemia. Pieneksi taitettu kuva vuoristo-oppaan monoista pysäyttää katsomaan. Monot ovat niin jäässä, että niitä täytyy lämmittää kynttilöillä ennen käyttöä.

Harrastelehdille soisi laajempaa näkyvyyttä, sillä tällaisia tarinoita tulee harvoin vastaan yleisaikakauslehdissä. ”Report” tarkoittaa ”tuoda takaisin”. Tero Repo on käynyt jäätyneessä maailmassa ja tuonut kuvat mukanaan meidän nähtäväksemme.Ollaan journalismin alkulähteillä.

arttu@yksitoista.fi
Kirjoittaja on kuvajournalisti.