Media-ala

Palkinnot

Toimittajat Taneli Koponen ja Vesa Toijonen on palkittu Journalistiliiton Sananvapauden kunniastipendillä. Palkinnot jaettiin 11. joulukuuta Journalistiliiton valtuuston juhlaillallisella.

Koponen on tehnyt Aamulehdessä useita valtakunnallista huomiota saaneita uutisia. Hän tekee laadukasta tutkivaa journalismia: kaivaa omia uutisia asiakirjoista, varmistaa huolellisesti tietoja ja kuulee kaikkia osapuolia.

Toijonen on yli 30 vuotta kestäneellä urallaan Yleisradiossa tehnyt ainutlaatuista kansainvälistä journalismia. Hän on aina kamppailut vapaan ja korkeatasoisen journalismin ja dokumenttituotannon puolesta.

Journalistiliiton ansiomerkillä palkittiin Tuike Alitalo, Erkki Kupari, Aila-Liisa Laurila, Ismo Lehtonen, Pirjo Munck, Markku Peltonen, Matti Rutonen, Tomi Sihvo ja Anders Strandén.

Aikakauslehtien päätoimittajayhdistyksen Julius-palkinnot on myönnetty kolmelle päätoimittajalle, Avun Marja Aarnipurolle, Seuran Saija Hakoniemelle ja Lääkärilehden Hannu Ollikaiselle.

Ruotsinsuomalaisen toimittajayhdistyksen journalistipalkinto Murvelin saa Ruotsin radion Sisuradion reportteri Kaisa Vuonokari.