Journalismi

Jaksaa, jaksaa!

Toimii. Valikoituja onnistumisia.

Lehtien verkkokeskustelut ovat usein niin kamalia, että niitä moderoivien pitäisi saada palkan päälle mitali. Erityistä urhollisuutta on osoittanut Pressiklubin toimittaja Janne Zareff, joka hiljan sorvasi ohjelman Facebook-sivulle säännöt. Niitä on kokonaista kaksi: puhu asiallisesti ja puhu asiasta.

Molemmat johtivat välittömiin epäilyksiin sensuurista. Ylläpidon kantti kesti, vaikka perustella sai perustelemisen jälkeenkin. Toimittaja osallistuu säännöllisesti sivun keskusteluihin ja vastaa kysymyksiin.

Pressiklubilta on esimerkillistä käyttää some-kanavaansa monipuolisemmin kuin postaamalla linkkejä ”Mitä mieltä olet?”-saatteella. Se vaatii tietysti työtä ja kärsivällisyyttä. Avoimet säännöt ovat kuitenkin reilut ja nostavat keskustelun tasoa. On se sen arvoista.