Fokus

Pekka Mommo käy metsällä, jotta olisi uskottava päätoimittaja

”Olen ollut Riistan päätoimittaja nelisen vuotta. ­Tulin tänne Yleltä: halusin irti hektisestä uutismaail­masta ja rakkaan harrastuksen pariin. Käyn itsekin paljon juttukeikoilla – metsästämässä. Tämä on ­vähän sellainen ­ammatti, että jos ei käy metsästämässä, ei ole kovin uskottava päätoimittaja”, kertoo Pekka Mommo.

Hän on yhdeksän kertaa vuodessa ilmestyvän metsästykseen keskittyvän aikakauslehden ainoa vakituinen työntekijä.

”Tekemämme journalismi perustuu siihen, että meillä on aktiivisia, pitkäaikaisia ja osaavia freelancereita, jotka itse ehdottavat aiheita. Suosituimmat aiheet ovat hirvijahti, jänis­jahti ja kanalintujahti – perinteiset suomalaiset metsästysmuodot. Riistan syömähammas on kuitenkin, että testaamme varusteita, aseita ja optiikkaa.”

Laajempaan julkisuuteen metsästys nousee usein, kun on tapahtunut metsästysrikos tai kun keskustellaan suojeltujen hanhien haitoista maanviljelylle.

”Metsästys on paljon monimuotoisempaa kuin mitä yleismediassa tulee esille, ja se tietysti välillä harmittaa. Minusta metsästäjä on myös luonnonsuojelija.

Olen metsästänyt pikkupojasta lähtien, ja kyllä ­jänisjahti on minun lajini. Mies, koira ja hiljainen syysaamu, vähän eväitä ja hyvä kahvi – siinä sitä odotellaan, eikä ­lähistöllä ole ristinsielua.”