Kuolleita

Utelias kulttuurivaikuttaja

Kuolleita: Riitta Laaksonen.

Kulttuuritoimittaja Riitta Laaksonen kuoli 24.toukokuuta Helsingissä, missä hän oli syntynyt 15. joulukuuta 1933.

Laaksonen oli innoittunut kulttuurin puolestapuhuja ja vaikuttaja, joka teki monipolvisen uran STT:ssa. Hänestä välittyivät laaja lukeneisuus, perehtyneisyys taiteisiin ja arvostus luovan alan tekijöitä kohtaan.

”Ride” aloitti harjoittelijana STT:n Turun toimituksessa. Työskenneltyään Helsingin toimituksen arkistotoimittajana hänet nimitettiin kulttuuritoimittajaksi 1974. Eläkkeelle hän jäi 1998.

Toimittajana Laaksonen oli moniosaaja. Jutut vaihtuivat suvereenisti klassisesta musiikista Suomeen pyrähtäneen elokuvatähden haastatteluun. Rakkainta hänelle oli musiikki, ja sen esittäjänä ylitsekäymätön Radion sinfoniaorkesteri.

Laaksonen oli utelias, nopeasti syttyvä, helposti ihmisiin kontaktin saava. Hänellä oli aina aikaa kuunnella, ja hän oli hauska seuranpitäjä. Laaksonen toimi STT:n ammattiosastossa ja oli 1980-luvulla Journalistiliiton valtuuston jäsen.

Laaksosen työura osui kauteen, jolloin uusi sukupolvi raivasi tilaa taiteelleen. Omalla panoksellaan Laaksonen avasi väyliä lahjakkaille tekijöille.