Liitto

Stipendiä ja miekkaa

Joulukuussa pidettävässä Journalistiliiton valtuuston vaihtokokouksessa jaetaan jälleen Journalistiliiton tunnustuspalkinnot merkittävistä journalistisista ansioista.

Sananvapauden kunniastipendin saa liiton jäsen, joka on ”toiminut journalistina erityisen ansiokkaasti ja esimerkillisesti”. Stipendi on 5000 euron arvoinen, ja siihen liittyy myös Sananvapauden miekka. Viimeksi, eli vuonna 2010, stipendillä palkittiin Hufvudstadsbladetin toimittaja Sylvia Bjon ja freelance-toimittaja Airi Leppänen.

Stipendiaatit valitsee lautakunta, joka nyt pyytää jäsenyhdistyksiä, toimitusosastoja ja yksittäisiä henkilöitä nimeämään ehdokkaita. Ehdotuksia pyydetään 24. 10. mennessä lautakunnan sihteerille osoitteeseen juha.rekola@journalistiliitto.fi tai SJL / Juha Rekola, PL 252, 00531 Helsinki.