Journalisten

Mediespråk här igen

Fick du obehag av artikeln om robotjournalistik? Eller ser du bara möjligheter och vill införa det på din redaktion? I så fall kan seminariet Mediespråk 2016 vara rätt forum att diskutera och planera.

Fick du obehag av artikeln om robotjournalistik? Eller ser du bara möjligheter och vill så snart som möjligt införa det på din redaktion? I så fall kan seminariet Mediespråk 2016 vara rätt forum att diskutera och planera.

På plats finns nämligen Anna Karin Lith som är redaktionell chef på Mittmedia. Lika spännande kan det bli då Frida Boisen, digital chef på Bonnier Tidskrifter, analyserar mediefältet i grannlandet.

Och hur kommenterar Daniel Poohl, chefredaktör på tidskriften Expo i Sverige, flyktingkrisen och de hatiska stämningarna i Sverige?

Från finlandssvenskt håll syns bland annat VD:n Fredrik Rahka från Förlaget M, samt både hyllade och prisbelönta översättaren Janina Orlov liksom humorgruppen KAJ.

Inga talare från det finska mediefältet finns i år bland föredragshållarna.

Seminariet kostar 250 euro och arrangeras 22 – 23 januari 2016 på Academill i Vasa, anmälan sker på mediespråk.fi. Publicistförbundet delar ut tio stipendier för att täcka avgiften för frilansare.