Liitto

20 päivää Mariupolissa -dokumentin tekijä saapuu Journalistin päivään

20 päivää Mariupolissa -dokumentti kertoo Venäjän hyökkäyssodan alkupäivistä. Elokuvan still-kuvassa valokuvaaja Evgeniy Maloletka tutkii hyökkäyksen jälkiä.

Journalisti-lehden satavuotisjuhlat huipentuvat Journalistin päivä -tapahtumaan Helsingissä 10. lokakuuta.

Yksi päivän odotetuimmista vieraista on ukrainalainen journalisti ja videotuottaja Vasilisa Stepanenko. Hän oli osana kolmen hengen työryhmää, joka dokumentoi Mariupolin pommituksia kevättalvella 2022.

Tiimin materiaaleista syntyi dokumenttielokuva 20 päivää Mariupolissa. Se kertoo Venäjän käynnistämän hyökkäyssodan alkupäivien tapahtumista Ukrainan Donetskin alueen Mariupolin kaupungissa. Elokuva on voittanut muun muassa Oscar-palkinnon tännä vuonna.

Journalistin päivässä ovat keskustelemassa myös esimerkiksi someyhtiö Tiktokin edustaja Christian Hannibal ja Metan edustaja Janne Elvelid. He keskustelevat paneelissa somejättien suhteesta perinteiseen mediaan.

Helsingin Sanomien tutkivaa ryhmää johtava Salla Vuorikoski ja WSOY:n tietokirjaosaston kustannustoimittaja Ilkka Pernu puolestaan kertovat, miten syntyi tietokirja entisestä pääministeristä Sanna Marinista (sd.).

Journalistin päivän koko ohjelma päivittyy Journalistiliiton verkkosivuille. Tapahtuman viralliset jatkot ovat Korjaamolla Taka-Töölössä. Ohjelmassa on livemusiikkia ja sanoituskilpailun voittajien julkistaminen. Sanoituskilpailun osallistumisohjeet löydät täältä.