Kuolleita

Mukava mies sorvin äärestä

Toimittaja Eero Toukkari 17. 5. 1937 Kuusankoski – 16. 7. 2024 Kouvola

Toimittaja Eero Toukkari muistetaan yhteiskuntaan ja työelämään liittyvistä radio-ohjelmistaan. Hän tuli Yleisradioon ohjelmien kuunteluttajaksi 1965, ja teki ensimmäisen radio-ohjelmansa 1960-luvun lopulla. Varhaisimpiin ohjelmiin kuului Kuuntelijan välikysymys, jota hän toimitti yhdessä Leena Tamlanderin kanssa.

Radio- ja televisiotoimittajien liiton (RTTL) pääsihteerinä Toukkari toimi vuosina 1974 – 79. Tuona aikana neuvoteltiin useita työehtosopimuksia ja valmisteltiin RTTL:n liittyminen Journalistiliittoon.

Vuosina 1980 – 84 hän kuului Radio 2:n yhteiskunnalliseen toimitukseen ja teki muun muassa Työmiehen tuntia yhdessä Terttu Lensun kanssa.

Radioiden yhdistämisen jälkeen hän siirtyi dokumenttitoimitukseen, jossa teki muun muassa radiopakinoita. Radio Suomen asiaohjelmien Tänä iltana sorvin ääressä -ohjelmaa hän toimitti vuosina 1990 – 93.

Radiolaiset muistavat Toukkarin asioihin paneutuvana ja mukavana työkaverina, jonka kanssa oli antoisaa keskustella. Koulutukseltaan hän oli humanististen tieteiden ja valtiotieteiden kandidaatti.

Eläkkeelle jäätyään hän muutti Helsingistä Kouvolaan. Leskeksi hän jäi neljä vuotta sitten. Uutiset kiinnostivat edelleen, ja hän keskusteli niistä mielellään poikansa Jukan kanssa.

Eero Toukkari oli RTTL:n kunniajäsen.