Kuolleita

Tapio Suomisen monipuolisuus oli omaa luokkaansa

Urheilutoimittaja Tapio Suominen 20. 2. 1964 Turku – 24. 7. 2024 Parola

Suomalaista urheiluyhteisöä kohtasi suru maanantaina 24. heinäkuuta. Urheilutoimittaja, -juontaja ja -selostaja Tapio Suominen kuoli kotipaikkakunnallaan Hattulan Parolassa. Suominen oli syntynyt 20. helmikuuta 1964.

Kuolema oli valtava uutinen, mikä kertoi Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi valmistuneen Suomisen merkityksestä Suomen kansalle.

Suominen oli Yleisradion palveluksessa 1988 – 2018. Hänen monipuolisuutensa sähköisen urheilujournalismin ammattilaisena oli omaa luokkaansa.

Tehtäviinsä huolellisesti valmistautunut Suominen teki pioneerityötä muun muassa Ville Klingan kanssa, kun studioista tuli oleellinen osa Ylen isoja urheilutuotantoja.

Hän ankkuroi lukemattoman määrän Urheiluruutu-lähetyksiä ja kehittyi erittäin arvostetuksi selostajaksi useissa lajeissa. Näistä mainittakoon esimerkiksi yleisurheilu, jalkapallo, taitoluistelu, hiihto ja koripallo.

Suomisen elämän viimeistä runsasta vuosikymmentä leimasivat mielenterveysongelmat, joiden takia Yleisradio-uran loppuvuodet olivat ajoittain rikkonaisia. Hän kertoi julkisuudessa erittäin avoimesti kaksisuuntaisen mielialahäiriönsä aiheuttamista ongelmista ja hoidoista.

Useat samoista ongelmista kärsineet ihmiset ovat kertoneet Suomisen avoimuuden poistaneen stigmaa sairauden ympäriltä.

Lue lisää aiheista: