Alma Media vähentää Lapin lehdistä

Alma Median pohjoisten lehtien yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Neuvotteluissa päädyttiin yhteensä 22 henkilötyövuoden vähennykseen.

Alma Median pohjoisten lehtien yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Neuvotteluissa päädyttiin yhteensä 22 henkilötyövuoden vähennykseen. Luvusta 14 henkilötyövuotta koskee toimituksia. Merkittävä uudistus on neuvotteluissa vahvistettu Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien toimitusten yhdistäminen. Pohjolan Sanomat on jatkossa alueellisella sisällöllä täydennetty Kemi-Tornion painos Lapin Kansasta. Myös kaupunkilehdet Uusi Rovaniemi ja Lounais-Lappi yhdistetään.

Lapin Kansan osastoluottamusmies Jorma Kilpeläinen sanoo yllättyneensä vähennyksen suuruudesta.

”14 henkilötyövuotta on yli viidennes Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomientoimitusvahvuudesta. Pienemmälläväellä pitäisi jatkossa tuottaa myös vahvaa verkkolehteä ja sunnuntaisin ilmestyvää näköislehteä. Kaikkiaan tuotettava sivumäärä ei vähene, vaan lisääntyy.”

Kilpeläinen sanoo yt-neuvottelujen sujuneen pääasiassa hyvässä hengessä.

”Organisaation lopullisesta vahvuudesta tosin päästiin puhumaan harmittavan myöhään. Neuvotteluissa jäi hyvin vähän aikaa ruohonjuuritason puheelle siitä, miten eri osastojen uusilla henkilöluvuilla pystytään työt tekemään.”

Manu Haapalainen

Lue lisää aiheista: