Kirjat: Anna Perhon Pientä säätöä
Toimittaja ja tuottaja Anna Perhon tyyliin kuuluu laittaa itsensä likoon, mutta viitteellisesti elämäkerrallinen Pientä säätöä saa ihmettelemään, miksi hän halua kertoa kokonaisen kirjallisen noloja juttuja itsestään.
Perho sanoo itsekin epäilleensä, voisiko lentokentällä mieleen pulpahtanutta kirjaideaa toteuttaa.
”Välilasku osoitti, että voi. Chicagon kentältä löytyi hyllyllinen vastaavia, angloamerikkalaisten naistoimittajien, -käsikirjoittajien ja -koomikoiden kirjoittamia kirjoja.”
Lukijoille Perho toivoo antavansa oivalluksen, että mokista selviytyy. Tässä mielessä Pientä säätöä täydentää hänen aiempia kirjojaan, jotka rohkaisevat naisia ottamaan haltuun elämänsä ja arkensa.
Perho kertoo tekevänsä self help -kirjoihinsa liittyen myös luentokeikkoja. Onko toimittaja vaihtamassa alaa?
”Toimittajan työ on minulle intohimoammatti, ja intohimolla haluaisin sitä tehdä. Takaraivossa painaa silti taikauskoinen ajatus: mitä jos jonain päivänä tulee tunne, että nyt on sanottavat sanottu ja naurut naurettu.”
Media-alan muutokseltakaan Perho ei tunne olevansa suojassa.
”Myös se on saanut kehittelemään tietoisemmin varasuunnitelmaa tästä elämänhallintateemasta, johon aluksi tartuin ihan puhtaasta mielenkiinnosta.”
Anna Perho: Pientä säätöä. Otava.
Kirja ilmestyy 21. tammikuuta.
Uusimmassa lehdessä
- Kohu arabiankielisistä uutisista kuumensi repivän Yle-rahoituskeskustelun. Uutisankkuri Esraa Ismaeel on seurannut keskustelua ihmeissään.
- Sinuhe Wallinheimo kiinnostui kaupallisen median ahdingosta ja hakeutui Ylen hallintoneuvoston johtoon. Läheiset välit Vesa-Pekka Kangaskorpeen ovat hänelle arka paikka.
- Kulttuurin leikkaukset hukkaavat ammattitaitoa peruuttamattomasti