Media-ala

Toimittaja- ja viestintäkoulutusten hakijamäärät kasvoivat

Toimittajakoulutuksen suosio kasvoi kevään korkeakoulujen yhteishaussa, ilmenee Opetushallituksen tilastoista. Hakijamäärät kasvoivat useilla kymmenillä Oulun ja Turun ammattikorkeakouluja lukuun ottamatta.

Eniten hakijoita, 781, oli Tampereen yliopiston journalistiikan kandidaatti- ja maisteriohjelmaan. Määrä kasvoi edellisvuodesta 57:llä.

Jyväskylän yliopiston journalistiikan kandidaatti- ja maisteriohjelmaan oli 350 hakijaa eli 41 enemmän kuin vuotta aiemmin. Koulutusohjelman aloituspaikkoja lisätään viidellä.

Haaga-Helian journalismin medianomikoulutukseen hakijoita oli 604 eli 24 enemmän kuin edellisvuonna. Ensisijaisten hakijoiden määrä puolestaan väheni 27:llä.

Myös viestintäkoulutuksen hakijamäärät kasvoivat reilusti kevään yhteishaussa useassa korkeakoulussa. Esimerkiksi Helsingin yliopiston politiikan ja viestinnän kandiohjelman hakijamäärä nousi 610 hakijalla 1802:een. Reilu kolmannes opiskelijoista sijoittuu viestinnän opintosuuntaan, joka valitaan ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen.

Tampereen yliopiston viestinnän kandidaatti- ja maisteriohjelmaan hakijoita oli 896 eli 322 enemmän kuin vuotta aiemmin.