Journalismi

He tekivät Journalistin juhlanumeron

Tampereen yliopiston journalismin opiskelijat Tuomas Nikulin (vasemmalla.) Raine Huvila, Lasse Pyhtilä, Maarit Juntti, Venla Rouhiainen, Stella Hyväkkä, Wilma Hälikkä (eturivissä), Anttijussi Ripaoja, Aliisa Salminen ja Alisa Kaukio tekivät toukokuun Journalistin.

Tämän Journalistin toimittamisesta vastasi kymmenen Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijaa. Maaliskuussa alkanut yhteistyö oli osa opiskelijoiden Moreenilab-opintojaksoa.

Numeron yhtenä päätoimittajana toiminut Stella Hyväkkä haki kurssille päästäkseen tutustumaan syvemmin painetun lehden tuotantoprosessiin. Journalistin tekeminen oli Hyväkän mukaan ilahduttava ja käytännönläheinen oppimiskokemus.

”Kuluneet kuukaudet ovat avartaneet omaa ammatillista identiteettiäni ja tarjonneet tärkeitä eväitä tulevaisuuden työuralle. Ehkä astun joskus pysyvästi toimitussihteerin tai päätoimittajan kenkiin.”

Toimittajana toiminut Raine Huvila kertoo lukeneensa Journalistia jo vuosia.

”Olen tehnyt viime aikoina viestinnän töitä ja kääntänyt telkkariohjelmia, joten journalismin tekeminen, siitä puhuminen ja sen fiilistely kiinnosti aivan kamalasti. Kurssin aikana editointiprosessi on ollut antoisa ja siihen on ehtinyt myös paneutua”, Huvila sanoo.

Journalisti ja Tampereen yliopiston opiskelijat tekivät lehtiyhteistyötä nyt toista kertaa. Edellinen yhteistyönumero ilmestyi kesäkuussa 2022.

Journalistiikan yliopisto-opettajan Anu Kuusiston mukaan Journalistiliitto ja Journalisti-lehti ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita Tampereen yliopiston toimittajakoulutukselle.

”Yhteistyö antaa kiinnostavan kurssivaihtoehdon opiskelijoille ja samalla hyvän mahdollisuuden tuoda alan opiskelijoiden ääntä paremmin esille mediakentällä.”

Päätoimittaja Marja Honkonen on tyytyväinen opiskelijoiden tekemään Journalistiin.

”Opiskelijat löysivät tuttuihin media-alan aiheisiin uusia näkökulmia ja haasteltavia, joita emme olisi itse tulleet ajatelleeksi. Kokonaisuudesta tuli hieno ja toivomme, että voimme jatkaa yhteistyötä opiskelijoiden kanssa myös tulevaisuudessa”, Honkonen sanoo.