Journalistin verkkolehden viime vuoden kolme luetuinta juttua olivat kaikki kolumneja. Eniten kiinnosti toimittajana, käsikirjoittajana ja ohjaajana työskentelevän Susanna Kuparisen huhtikuun 2022 Journalistissa julkaistu kolumni ”Pääkirjoituksissa Suomi-neito odottaa innokkaasti unelmien poikamiestään, Natoa”. Sitä luettiin 18 216 kertaa.
Toiseksi eniten verkossa kiinnostivat Journalistin toimittaja Manu Haapalaisen mediakriittiset kolumnit, jotka käsittelivät elokuvakriitikkojen saamaa palautetta ja pääministeri Sanna Marinin (sd.) bilekohua.
”Uhriutuminen kiihkottomasti kirjoitetuista elokuvakritiikeistä on yksinomaan noloa, kirjoittaa toimittaja Manu Haapalainen” (29.9.2022) (13 612 lukukertaa)
”Bilehuutelusta on valovuosien matka sen todistamiseen, että huuto viittaisi huumausaineiden käyttöön, kirjoittaa toimittaja Manu Haapalainen” (30.8.2022) (11 339 lukukertaa)
Journalistin vuoden luetuin pitkä juttu oli Seiska-lehden ilmapiiriongelmia käsittelevä artikkeli.
Lisäksi verkkoyleisöä kiinnostivat myös uutinen Ylen yllättäen peruuttamasta Tehy-pomon haastattelusta, kirjailija ja journalisti Markus Leikolan näkökulmateksti Nato-jäsenyyshaun vaikutuksista Turkki-uutisointiin ja pitkä juttu tv-tuotantojen työkulttuurin ongelmista.
Viime vuoden kymmenen luetuimman verkkojutun joukossa olivat myös Journalistin päätoimittaja Maria Petterssonin näkökulmakirjoitus Suomen ja EU:n päätöksestä kieltää Venäjän kansallisten kanavien näkyvyys EU:n alueella, Susanna Kuparisen kolumni pääkirjoituksien ja leikkausuutisten suhteesta sekä freelancetoimittaja Oskari Onnisen Väite-kolumni musiikkijournalismista ja sen ”räppiongelmasta”.
Vuoden 2023 ensimmäinen Journalisti-lehti ilmestyy keskiviikkona 4. tammikuuta.
Uusimmassa lehdessä
- Myyntitykki ja toimittaja — Matti Pulkkisen monet roolit kummastuttavat Pirkanmaalla
- Kesän Yle-keskustelut latistivat työntekijöiden tunnelmat – ”On ikävää, jos Yleä mustamaalataan tarkoituksella”
- Yle-keskustelussa puhutaan vääristä asioista
- Susanna Landor vill ge ÅU en tydligare journalistisk styrning
- Tienaako nainen miestä huonommin, koska ei kehtaa pyytää isompaa palkkiota? Tutkija pitää selitystä liian helppona.