Otavamedia OMA:n yt-neuvottelut päättyivät: neljä journalistia lähtee

Otavamedia OMA:ssa päättyivät yt-neuvottelut. Yhtiössä on viimeksi kuluneen vuoden aikana käyty kaikkiaan seitsemät journalisteja koskeneet yt-neuvottelut, sanoo pääluottamusmies Tuomo Lappalainen. Kuva: Heli Saarela 

Otavamedia OMA:ssa ovat päättyneet yt-neuvottelut, joiden seurauksena asiakaslehtiä tekevästä yksiköstä lähtee neljä journalistia. Suorat irtisanomiset vältettiin paketeilla.

OMA:n neuvottelut olivat osa Otavamedian yritysasiakkaille suunnattujen liiketoimintojen yt-neuvotteluja, joiden piirissä oli kaikkiaan noin sata työntekijää. Heistä noin puolet oli journalisteja.

Neuvottelujen alkaessa työnantaja ilmoitti haluavansa vähentää enintään 16 työntekijää. Neuvottelujen seurauksena päättyy kaikkiaan yhdeksän työsuhdetta.

Otavamediassa on viimeksi kuluneen vuoden aikana käyty kaikkiaan seitsemät journalisteja koskeneet yt-neuvottelut. Pääluottamusmies Tuomo Lappalainen sanoo, ettei tunnelma näiden neuvottelujen päätyttyä eroa oleellisesti aikaisemmista.

”Vaikka asiakaslehtien porukka on viime vuosina kokenut muitakin yt-neuvotteluja ja uudelleenjärjestelyjä, ihan samat jännittyneet ja järkyttyneet tunteet tässä ovat pinnalla.”

Vaikka Lappalainen kokee, että neuvotteluissa oli aitoa keskustelua, ja henkilöstövähennykset jäivät työnantajan maksimia vähäisemmäksi, ei hän halua puhua onnistumisesta. Pitkän neuvotteluputken jälkeen pääluottamusmiehen takki on ”aika tyhjä”.

”Jokainen lähtö on tappio. Toisaalta olen saanut työkavereiden tsemppauksesta neuvotteluihin voimaa. Vaikka neuvotteluja on käyty eri aikaan eri yksiköissä, ehkä tämä on jollain tavalla myös yhdistänyt porukkaa.”

Lappalaisen mukaan yt-kierros on nyt käynyt läpi talon ne toiminnot, joissa työskentelee journalisteja. Kuten Otavamedian aiemmissakin neuvotteluissa, myös nyt päättyneiden neuvottelujen syy oli toimintojen järjesteleminen uudelleen. Tammikuussa alkaneet neuvottelut kestivät kuusi viikkoa.