KSF Media irtisanoi 19 toimituksista

KSF Media on irtisanonut Hufvudstadsbladetista, Västra Nylandista ja Östnylandista yhteensä 19 toimituksissa työskentelevää journalistia. Irtisanomiset ovat seurausta yhtiön kesäkuussa päättyneistä yt-neuvotteluista. Hufvudstadsbladetin toimituksesta irtisanottiin seitsemän ja Västra Nylandista ja Östnylandista kummastakin kuusi journalistia.

Västra Nylandja Östnyland-lehdet ilmestyvät jatkossa paperisena vain kahdesti viikossa mutta päivittyvät verkossa joka päivä.

”Töihin jäävillä tulee olemaan iso työ saada pelkästään paperilehdet ulos. Toimitusrutiinit pitää miettiä uusiksi. Työnkuvat laajenevat, eikä erikoistoimittajia ole enää”, sanoo Västra Nylandissa työskentelevä konsernin toimituksellisen henkilöstön pääluottamusmies Johanna Lemström.

”On tosi surullista, että paperilehti muuttuu kaksipäiväiseksi alueilla, joilla se on vielä tärkeä osa päivärutiinia. Työntekijöille kesä oli pitkä ja raskas irtisanomisia odottaessa.”

Seitsenpäiväistä ilmestymistään sekä paperisena että verkossa jatkavan Hufvudstadsbladetin pääluottamusmies Sylvia Bjon sanoo, että lehden henkilöstö ei yhtynyt KSF Median johdon näkemykseen henkilövähennysten tuotannollisista syistä. Johto perusteli irtisanomisia sillä, että juttuja ostetaan jatkossa enemmän ulkoa.

”Henkilöstöllä on eri näkemys siitä, mitä kaikkea voi tai kannattaa ostaa. Olemme huolestuneita siitä, miten työprosessit sujuvat, kun meitä on taas vähemmän.”

KSF Media vähentää kesäkuussa päättyneiden yt-neuvotteluiden seurauksena kaikkiaan 53 henkilötyövuotta. Osa irtisanomisista koskee markkinoinnin henkilöstöä ja yhtiön oman, lakkautettavan painon henkilöstöä.

Lue lisää KSF Median kesällä päättyneistä yt-neuvotteluista.