Liitto

Näin syntyy Journalistiliiton valtuuston kokous

Journalisti seurasi kuinka Journalistiliiton toimiston Kira Närhi ja Päivi Isoniemi hoitivat valtuuston kokouksen käytännön järjestelyjä.

Torstai 19.5. kello 10.30. Talouspäällikkö Sirpa Hannula, koulutusassistentti Päivi Isoniemi ja johdon assistentti Kira Närhi ovat lähdössä valtuuston kevätkokoukseen Journalistiliiton toimistolta.
Matka taittuu kävellen, koska kokous pidettiin läheisessä Hilton Strand -hotellissa Hakaniemessä.
Ensimmäinen tehtävä kokouksessa on järjestää nimilaput valmiiksi. 
Sari Pelttari-Heikalla on asiaa ennen kokouksen alkua Journalistiliiton juristille Sanna Nikulalle. Taustalla valtuuston puheenjohtaja Tapio Räihä. 
Päivi Isoniemi ja Kira Närhi pitävät kokouksen aikana yhteyttä viesteillä tai nyökyttelemällä.
Kokouksen tauolla liiton puheenjohtaja Hanne Aholla on kerrottavaa. Päivi Isoniemi käy läpi asioita hotellin henkilökunnan kanssa. 
Valtuusto ilmaisee tukensa Ukrainan journalisteille. Tuenosoituksesta otetaan kuva kokouksen jäätyä tauolle kello 16.30. 
Kokouksen jälkeen Päivi Isoniemi ja Kira Närhi keräävät kokousmateriaalit pois pöydiltä.
Kello 18 kokoustila muuttuu illallishuoneeksi. Kira Närhi käy läpi Journalistiliiton palkittavien listaa.
Kira Närhi ja Päivi Isoniemi keskustelevat tilan valaistuksesta. Taustalla liiton palvelujohtaja Simon Huldén ja hotellin henkilökuntaa.
Hanne Aho julkistaa työyhteisötekijäpalkintojen saajat. Kira Närhi ja Päivi Isoniemi valmistautuvat kukittamaan palkitut.
Kira Närhen ja Päivi Isoniemen tehtäviin kuuluu palkinnonsaajien kukittaminen. Tällä kertaa palkinnon saivat Kaisa Juntunen ja Anne Hopsu (takana).
Perjantai 20.5. kello 8.45. Kokous jatkuu ja juhlatila on muuttunut taas kokoushuoneeksi. 
Päivi Isoniemi vie ennen valtuutettujen saapumista kokousmateriaalit paikoilleen. 
Kokous päättyy perjantaina 20.5. kello 11.30. 

Kira Närhi, johdon assistentti

Työskennellyt Journalistiliitossa kuusi vuotta. Ollut mukana järjestämässä 15 valtuuston kokousta. Toimii hallituksen ja valtuuston sihteerinä.

Vastaa kokousjärjestelyiden sisällöistä: koostaa valtuuston kutsut, vuosikertomukset, toimintasuunnitelmat ja kokousten ajankohdat hallituksen kokouksiin käsiteltäviksi ja sieltä valtuuston esityslistalle.

Lähettää kutsut ja varmistaa, että valtuusto on päätösvaltainen eli vähintään puolet on osallistumassa.

Pitää yhteyttä yhdistyksiin, jotta he ehtivät hankkia varavaltuutettuja estyneiden tilalle.

Muistuttaa henkilöstöä toimittamaan tarvittavat valtuustomateriaalit.

Tekee kutsut, esityslistan, ohjelman, osallistujalistan sekä viimeistelee liitteet ja julkaisee ne valtuuston tapahtumasivulla.

Kirjoittaa pöytäkirjan valtuuston kokouksessa. Kokouksen jälkeen viimeistelee pöytäkirjan ja tarkastaa valtuutettujen matkalaskut ja ansionmenetyskorvaushakemukset.

Valtuuston illallisella jakaa palkinnot Päivi Isoniemen kanssa.

Päivi Isoniemi, jäsenpalveluyksikön koulutusassistentti

Työskennellyt Journalistiliitossa 32 vuotta.

Ollut mukana 10–15 valtuuston järjestämisessä ja sitä ennen vuosikaudet myös valtuuston edeltäjän eli liittokokouksen järjestelytoimikunnassa. Liittokokoukset loppuivat vuonna 2010.

Tekee verkon tapahtumakoneeseen valtuuston tapahtuman sekä ilmoittautumislomakkeen, kokoaa yhteen ilmoittautumiset, vasta majoitus- ja illallisjärjestelyistä ja hoitaa yhteydenpidon kokouspaikkaan.

Tekee valtuutetuille jaettavat nimilaput. Kokoaa myös kokoukseen vietävän aineiston kuten asiakirjaniput, matkalaskut, kynät, puheenvuoropyynnöt, äänestysliput, nimilaput, plaseerauskortit, kunniakirjat, karkit ja muun tarpeiston.

Seuraa kokouksen kokonaistilannetta ja ennakoi mahdolliset muutokset esimerkiksi aikatauluissa tai ruokailuissa. Mahdollisen äänestyksen yhteydessä jakaa äänestyskortit tai muut materiaalit.