Kuolleita

Lähi-idän tapahtumien raportoija

Toimittaja Timo Vuorela 20. 5. 1941 Tampere – 28. 10. 2021 Mikkeli

Toimittaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Timo Vuorela, läheisilleen Timppa, kuoli lokakuussa vaikeaan sairauteen. Hän oli kuollessaan 80-vuotias.

Yliopistosta valmistuttuaan vuonna 1968 Vuorela pääsi töihin Helsingin Sanomien ulkomaanosastolle. Hän muutti Beirutiin lehden ensimmäisenä Lähi-idän kirjeenvaihtajana 12 vuotta myöhemmin. Vuonna 1985 Vuorela siirtyi HS:n Skandinavian-kirjeenvaihtajaksi Tukholmaan ja muutamaa vuotta myöhemmin freelanceriksi Kyproksen Larnakaan. Takaisin Suomeen Vuorela muutti vuonna 2010.

Vuorela oli kannustava ja avulias kollega. Lähi-idän kimurantteja poliittisia kuvioita peratessa kuului pitkien keskustelujen lopuksi usein Timpan huudahdus ”Tismalleen!” – Timpan versio toteamuksesta M.O.T. Se loi uskoa siihen, että Lähi-itääkin voi ymmärtää.

Ystävänä Vuorela oli hauska ja empaattinen, ja mitä mainiointa matkaseuraa pitkille reissuille, loputtoman tarinavarastonsa ja lievästi vinon huumorinsa ansiosta.

Lapsenlapset muistavat ahkerasti polttopuusavotan kimpussa häärineen Timppa-vaarin, joka ei koskaan leveillyt omalla elämäntyöllään. Timppaa kaipaavat puoliso ja työtoveri Marja, pojat Vesa ja Jussi perheineen sekä sukulaiset ja ystävät eri puolilla maailmaa.

Lue lisää aiheista: