Kuolleita

Avarakatseinen humanisti

Toimittaja Jussi Kentala 24. 7. 1946 Veteli – 23. 11. 2020 Kauhava

Toimittaja Touko Juhani ”Jussi” Kentala kuoli pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana 23. marraskuuta Kauhavan Hoivakartanossa. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Vetelin lukiosta ja aloitti opinnot Tampereen yliopistossa. Kesäharjoittelujakson jälkeen 1968 hän valitsi toimittajan uran saatuaan Keskipohjanmaalta tarjouksen vakituisen toimittajan paikasta.

Toimitustyön hän aloitti uutistoimittajana, mutta sai pian paikan urheilutoimittajana. Hänet nimitettiin toimitussihteeriksi. Siitä tehtävästä hän jäi sairauden vuoksi ennenaikaiselle eläkkeelle. Jussi oli aktiivinen ay-toiminnassakin ja hyvänä muistona on, kun hän luovutti asuntonsa lakkotoimistoksi vuoden 1980 kolmiviikkoisen lehtilakon ajaksi.

Työtoverit muistavat Jussin avarakatseisena ja lämminhenkisenä humanistina, joka otti läheisensä huomioon tasavertaisina keskustelijoina ja oli toimittajana avulias työkavereille.

Jussi oli elämänhaluinen, aktiivinen ja tuottelias kirjoittaja, jolta syntyi nopeasti kiireisessä toimitustyössä mittaviakin artikkeleita oman työnsä ohessa. Urheilusivujen lisäksi hänen uutistekstejään ja arvostelujaan sai lukea myös kulttuurisivuilta kirjallisuudesta, musiikista ja elokuvasta.

Jussia jäivät kaipaamaan sisar ja veli perheineen, työtoverit ja urheilun parista syntynyt laaja ystävien joukko.