Liitto

Liitto sai uuden kirstunvartijan – talous on vakaa, vaikka viime vuosi oli tappiollinen

”On ollut hienoa tehdä työtä, jolla on merkitystä”, sanoo Helena Visti.

”Taloushallinnon työ on samanlaista missä tahansa, mutta minulle on tärkeää, että pystyn sitoutumaan työnantajan arvoihin.”

Journalistiliiton talous- ja hallintojohtajana vuodesta 2013 toiminut Visti jää kesälomien koittaessa eläkkeelle. Viimeinen vuosi on koronapandemian vuoksi ollut erilainen kuin kukaan osasi aavistaa.

Vistin mukaan työ on sujunut poikkeusaikanakin hyvin. Etätyöaika vauhditti liitonkin digiloikkaa. Esimerkiksi osa kokouksista hoidetaan jatkossakin etänä.

”Yllättävän sujuvasti liiton toimisto siirtyi etätyöhön, vaikka toki väki kaipaa työyhteisöään. Erikoisia hetkiä on ollut, kuten jouluvaltuusto tyhjässä kokoussalissa, kun valtuutetut osallistuivat kokoukseen eri puolilta Suomea”, Visti sanoo.

”Omalle työuralle tämä on erikoinen loppujakso, kun työyhteisö, jota jään muutenkin kaipaamaan, on ollut ruutujen ääressä hajallaan.”

Helena Vistin on helppo luetella työnsä hyviä puolia. Hän kiittelee toimenkuvansa monipuolisuutta ja työkavereita.

”Vaikka numeroista tykkäänkin, on ollut mukavaa tehdä töitä henkilöstön kanssa. On ollut hieno nähdä, miten sitoutuneita liiton toimisto ja luottamushenkilöstö ovat tehtäviinsä, ja olla osa yhteisöä, jossa ihmiset todella välittävät työstään. Liittoa kehitetään jatkuvasti. Mediakunnan perustaminen on hyvä esimerkki siitä, että liitto pyrkii eteenpäin.”

Seuraajalleen Visti jättää hyvinvoivan järjestön.

”Liiton talous on hyvässä jamassa, vaikkakin paljolti sijoitustoiminnan varassa, kun jäsenmäärä on polkenut paikallaan.”

Journalistiliiton viime vuoden tulos jäi sijoitustuottojen jälkeen 186 000 euroa tappiolle. Sijoituksia heikensi globaali pandemia. Talouteen odotetaan helpotusta vuonna 2022 toteutuvasta Finka-työttömyyskassan fuusiosta, joka voi alentaa kassamaksuja.

Journalistiliiton uusi talous- ja hallintopäällikkö Sirpa Hannula aloitti työssään toukokuun alussa. Viimeksi terveysalalla toimivan Labqualityn hallintojohtajana työskennellyt Hannula ei aiemmin ole ollut järjestötyössä.

”Minua motivoi hakemaan paikkaa se, että tarjolla on uusia kokemuksia”, Hannula sanoo.

”Olen ollut aiemmin työnantajan roolissa työehtosopimuksiin ja henkilöstöasioihin liittyen. Pääsen nyt kurkistamaan toiselle puolelle, ja toivottavasti pystyn hyödyntämään kokemustani. Journalismi alana on kiinnostavassa murroksessa, kun tiedonvälityksen kanavat ovat muuttuneet.”

Hannula kertoo olevansa työkaverina helposti lähestyttävä.

”Olen hyvä kuuntelemaan ihmisten huolia ja murheita. Seuraan tarkasti, mitä HR-alalla tapahtuu, ja yritän hyödyntää alan työkaluja henkilöstön hyvinvoinnin turvaamiseksi.”