Miksi halusit HSJ:n toiminnanjohtajaksi?
Nautin työstä, johon kuuluu yhteydenpitoa, yhteistyötä ja toisten auttamista.
Mitä uutta tuot yhdistyksen toimintaan?
Toimintaa pitää kehittää jäsenistöä kuunnellen. Ensimmäinen askel on jäsenkysely varsinkin, kun kuulumisia ei pääse nyt normaalisti vaihtamaan.
Miten yhdistykseen houkutellaan uusia jäseniä?
Tänä vuonna mietimme erityisesti viestijöiden tavoittamista. Myös opiskelijoiden tavoittaminen viestintää ja oppilaitosyhteistyötä kehittämällä on tärkeää.
Miten jäsenistä saadaan aktiivijäseniä?
Tukemalla entistä paremmin työpaikkojen luottamushenkilöitä ja toimitusosastojen yhteistyötä. Kouluttamalla myös ay-asioista.
Miten yhdistys pidetään eloisana korona-aikana?
Etsimällä yhteydenpitoon parhaat laitteet ja käytännöt. Webinaareja on ollut paljon. Toiveita vapaamuotoisista kohtaamista pitää selvittää. Kunpa kesällä voitaisiin jo tavata.
Toiminnanjohtajan tehtävä on monipuolinen. Miten saat ajan ja voimat riittämään?
Tehtäviä on jo jaettu hyvin. Lööpillä on oma tuottaja, ja ammatillisia koulutuksia järjestää koulutussihteeri. Edunvalvontaa hoitavat myös hallitus ja luottamushenkilöt.
Miten tasapainoilet yhdistyksen hallituksen, työkavereiden ja jäsenistön näkemysten välillä?
Keskeistä on ymmärtää, että tässä ollaan jäsenistöä varten yhteistyössä hallituksen kanssa.
Järjestötyössä menestymisen salaisuus?
Kirkas käsitys siitä, minkä yhteisen asian äärellä ollaan ja miksi. Tahto keksiä, miten liekkiä pidetään yllä kussakin ajassa.
Mikä on journalisteissa parasta?
Kiehtova työ, jossa yhdistyvät totuus ja tarinankerronta. Media-alalla työskentelevät ovat sitoutuneita työhönsä ja selviytyvät siitä haastavissakin oloissa.
Entä pahinta?
Ehkä se, etten tiedä, mitä toimittajalle uskaltaa vastata (naurua).
Mitä ay-liike kaipaa juuri nyt?
Suurissa yhteiskunnallisissa muutoksissa oikeuksiaan on puolustettava entistä kovemmin, ja siihen tarvitaan jokaista. Työnantajien kanssa on keskusteltava siitä, että työntekijät ovat muutakin kuin kuluerä. Vastuullinen journalismi ulottuu työntekijöiden kohteluun.
Kaija Plit työskenteli HSJ:ssa vuosikymmeniä, hänen seuraajansa Tuula Krzywacki vain kuukausia. Mitä mietit ryhtyessäsi tehtävään?
Voin hoitaa sitä vain omana itsenäni. Olen luottavainen itseeni ja muihin. Enemmän mietityttävät koronatilanteen haasteet käytännön työssä.
Kuka on ammatillinen esikuvasi?
Kirjailija Sirpa Kähkönen toimi Suomen PENin puheenjohtajana vuoden 2015 Charlie Hebdo -iskun aikana. Hän näytti, että vaikeisiinkin asioihin voi työstää kannan, jonka takana seistä.
Johanna Sillanpää, 38, on aloittanut Journalistiliiton jäsenyhdistyksen Helsingin Seudun Journalistien toiminnanjohtajana. Hän on työskennellyt järjestötehtävissä vuodesta 2013, viimeksi Mediakunnan toiminnanjohtajan sijaisena. Sillanpää on työskennellyt myös Suomen Pen ry:n toiminnanjohtajana ja Kirjallisuuden vientikeskus Filissä.
Uusimmassa lehdessä
- Myyntitykki ja toimittaja — Matti Pulkkisen monet roolit kummastuttavat Pirkanmaalla
- Kesän Yle-keskustelut latistivat työntekijöiden tunnelmat – ”On ikävää, jos Yleä mustamaalataan tarkoituksella”
- Yle-keskustelussa puhutaan vääristä asioista
- Susanna Landor vill ge ÅU en tydligare journalistisk styrning
- Tienaako nainen miestä huonommin, koska ei kehtaa pyytää isompaa palkkiota? Tutkija pitää selitystä liian helppona.