Työelämä

Yt-neuvotteluja aikakauslehtitaloissa – A-lehdet rekrytoi heti vuokratyöntekijää

A-lehtien 2. marraskuuta päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena yhtiöstä joutui lähtemään 16 journalistia.

Jo samassa kuussa yhtiö etsi henkilöstöpalveluyritys Baronan kautta tuottajaa vakituiseen vuokratyösuhteeseen. Rekrytoivan yrityksen nimeä ei kerrottu ilmoituksessa.

A-lehtien toimitusjohtaja Kaisa Ala-Laurilan mukaan toimintamalli on normaali.

”Ei tässä ole mitään uutta tai salassa tapahtuvaa. Me voimme käyttää näin hyviä tekijöitä erilaisiin pidempi- ja lyhyempiaikaisiin tarpeisiin. Työmäärä, työntekijöiden määrä, työtehtävät ja tarvittava osaaminen vaihtelevat.”

Kaisa Ala-Laurilan haastattelun aiheesta voit lukea täältä.

A-lehdet tarjosi irtisanomisen vaihtoehtona eropakettia. Kun työsuhde päättyy sopimuksella, asiaa ei voi riitauttaa ja takaisinottovelvoitetta ei ole.

Otavamedian lokakuussa päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena lähtemään joutui 23 journalistia. Pääluottamusmies Tuomo Lappalaisen mukaan kaikki ottivat eropaketin.

Valokuvaajia Otavamedia on houkutellut jatkamaan töitä yhtiölle freelanceyrittäjinä. Neuvottelut työn tekemisen mallista jatkuvat. Otavamediassa kuvaajana työskennelleistä kolme jatkaa siellä kuvatoimittajina.

Fokus Median asiakaslehtiyksikössä Sisussa päättyivät yt-neuvottelut kuluvalla viikolla. Neuvottelujen seurauksena koko yhtiöstä irtisanottiin kolme ja yksi lähtee vapaaehtoisesti.

Päättyvistä työsuhteista kaksi on journalistisia. Pääluottamusmies Isma Valkaman mukaan neuvotteluiden taustalla on koronan vaikutus yhtiön asiakaslehtipalveluiden kysyntään. 

Journalistin verkkojuttuun on päivitetty tieto Fokus Mediasta irtisanottavien määrästä.