Näinkö on?

Suolen toiminta kiinnostaa lukijoita enemmän kuin politiikka, Anu Ubaud

Helsingin Sanomien uusi päätoimittaja Anu Ubaud on tarkka yöunistaan ja siitä, ettei HS tee sisältömarkkinointiyhteistyötä Kiinan kansantasavallan kanssa.

Yllätyit itsekin, miten luontevasti vaihdoit hattua sisältömarkkinoinnista journalismiin.

En yllättynyt, enkä tiedä, yllättyikö joku muu. Tämä oli minulle täysin luonteva vaihto, koska taustani on journalismissa. En ole ikinä pitänyt ongelmana sitä, että olen toiminut eri tyyppisissä tehtävissä, vaan päinvastoin.

Voisit tehdä sisältömarkkinointiyhteistyötä myös Kiinan kansantasavallan kanssa.

HS:n päätoimittajana en tekisi sisältömarkkinointiyhteistyötä minkään tahon kanssa. Jossain kuvitteellisessa toisessa roolissa vastaus olisi sama: en tekisi missään tapauksessa sisältömarkkinointiyhteistyötä Kiinan kansantasavallan kanssa.

HS:n Kiina-ilmoituksista nousi turha kohu: ei mediataloilla ole varaa valita ilmoituksiaan.

Mediataloilla on ilman muuta varaa valita ilmoituksensa, koska yksittäisen mainoksen tai kampanjan arvolla ei ole kokonaisliikevaihdossa mitään merkitystä.

HS:n politiikan ja kulttuurin toimittajat kaipaisivat juttuihinsa lisää ihmissuhdekuvioita.

Luulen, ettei yksikään toimittaja kaipaa juttuihinsa mitään, mikä ei ole oleellista jutun kannalta. Ihmisten välisiä asioita jutuissa on jo nyt ihan riittävästi.

Vastaat Hesarin 50 – 50-ohjelmasta. Olet jo kyllästynyt selittelemään sitä, miksei puolet haastateltavista vieläkään ole naisia.

En ole kyllästynyt. Puhun tasa-arvosta mielelläni ja niin puhuu moni muukin meidän toimituksessa. Tavoite toteutuu hitaasti, mutta se toteutuu.

HS:n toimittajat ovat kyllästyneitä etsimään pomoille kelpaavaa sukupuolta olevia haastateltavia.

Meillä toimittajat eivät käy hyväksyttämässä haastateltavien sukupuolta pomoilla. Valintoja täytyy silti pohtia tasa-arvon toteutumisen näkökulmasta. Lähes kaikilta aloilta löytyy yhtä päteviä mies- ja naisasiantuntijoita.

Lähdit Cosmopolitanista, koska kukaan ei pysty ideoimaan loputtomasti juttuja seksiasennoista.

Seksiasennoista juttuaiheiden kehittäminen ei ollut olennaista minun eikä muidenkaan työnkuvassa. Lähdin, koska halusin palavasti päästä Hesariin. En kyllä osaa sanoa, miten paljon juttuaiheita seksiasennoista saisi väännettyä.

Seksi ja suolen toiminta kiinnostavat HS:n lukijoita enemmän kuin politiikka, talous ja kulttuuri yhteensä.

Seksi ei tässä listauksessa pärjää, mutta analytiikan mukaan suolen toiminta kiinnostaa lukijoita kovasti. Ei se silti tuolle kolmikolle pärjää, vaikka jotain erityisen kiinnostavaa siinä selvästi on.

Politiikan ja ulkomaiden päälliköt ovat sinulle katkeria siitä, että HS:n Timantti-jutut ovat pelkkää lifestylea.

Eivät ole katkeria, koska Timantti-jutut eivät ole pelkkää lifestyleä. Politiikan ja talouden sekä ulkomaiden päälliköt saavat joka viikko tuottaa Timantti-juttuja.

HS julkaisee kolme pääkirjoitusta joka päivä. Se on liikaa.

Se on oikein hyvä määrä. Ne eivät ole meidän luetuimpia juttujamme, mutta juttuja ei pidä arvioida vain sen mukaan, nousevatko ne top-kymppiin. Jutuilla on eri arvoja. HS:n pääkirjoitusaukeama on erittäin tärkeä kokonaisuus isolle joukolle lukijoita.

Heräsit tänäkin aamuna kello viisi ja lähdit ensimmäiseksi lenkille.

Heräsin kello viisi, mutta tällä kertaa aloin tekemään töitä. Joinakin aamuina lähden heti lenkille. Herään mielelläni aikaisin, koska silloin saan olla rauhassa ja tehdä töitä tehokkaasti.

Aiot jatkossa herätä jo kello 4.45 ”voittajan tunnille” kuten johtajaguru Robin Sharma.

En aio! Olen todella tarkka yöunistani, enkä ole valmis luopumaan Sharman hehkuttamien asioiden vuoksi siitä vartista, vaan herään vasta kello viisi.

Aiot myös päätoimittajana pukeutua lempiasuusi joogahousuihin.

Sanomataloon ilmestyn joogahousuissa vain, jos aion käydä talon alakerran salilla. Toimitukseen en tule joogahousuissa. Tai no, vannomatta paras.

Näinkö on -juttusarjassa esitetään kohtuuttomia väitteitä. Sarjan aiemmat osat voit lukea täältä.

Anu Ubaud, 37

Aloitti syyskuussa Helsingin Sanomien päätoimittajana.

Työskennellyt HS:ssa toimituspäällikkönä, uutispäällikkönä ja lifestyletoimituksen esimiehenä sekä toimittajana.

Työskennellyt myös eri tehtävissä Cosmopolitanissa, Meidän Perheessä ja Me Naisissa sekä viimeksi projektijohtajana sisältömarkkinointiyhtiö Era Contentissa.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, valmistui vuonna 2010.

Aloitti toimittajana Länsiväylässä vuonna 2004.

Ubaudilla on kolme lasta, joista kaksi harrastaa jääkiekkoa.

Korvasi punoittivat Cosmopolitanin toimituksen palavereiden ronskeille seksijutuille.

En punastellut. Olin siellä toimituspäällikkönä 30-vuotiaana. Jos seksi olisi minua punastuttanut siinä iässä, olisin varmasti huolestunut itsestäni.

Terveet elämäntapasi inspiroivat alaisiasi vaihtamaan oluen vihreään teehen.

Luulen, että alaiseni eivät ole pätkääkään kiinnostuneita elämäntavoistani. Johtamieni terveys- ja tiedetoimituksien toimittajat ovat rautaisia terveysasiantuntijoita ilman minun inspiraatiotakin.

Kenelläkään ei ole sinusta mitään pahaa sanottavaa.

On toki ihmisiä, joilla on minusta pahaa sanottavaa, mutta sellaista se vaan on.