Nimitys

Nopea paluu journalistiksi

Sanna Keskinen, 44, aloittaa tammikuussa Kainuun Sanomien päätoimittajana.

Mikä veti päätoimittajaksi Kainuun Sanomiin?

Tulin reilu vuosi sitten Ouluun viestintäjohtajaksi, koska halusin kokeilla jotain uutta, ja olen oppinut paljon. Toisaalta olen huomannut, että ehkä olen sielultani sittenkin enemmän journalisti kuin virkamies. Lisäksi meillä on mökki ja taustaa Itä-Suomessa, joten aluekin vetää.

 

Miksi tulit valituksi?

Työskennellessäni Alman paikallislehtiryhmässä koordinoin sen lehtien yhteistyötä, ja nyt SLP Kustannus toivoo saman tapaista roolia. On myös ollut opettavaista työskennellä kaupunkiorganisaatiossa ja askeleen etäämpänä journalismista.

 

Mitä haluat uudistaa Kainuun Sanomissa?

En ole tietoisesti miettinyt sitä, koska nykyisessä työssä on ollut kiire, enkä tunne lehteä vielä riittävän hyvin. Edeltäjäni johdolla on tehty hyvä sisältöuudistus. Kaikkiaan toivon journalismin hakevan myös ratkaisuja, ei vain nostavan esiin ongelmia.

 

Tärkeimmät oppisi viestintäjohtajan työstä?

Paremmasta taustatyöstä olisi kunnallisuutisoinnissa hyötyä. Moni päättäjä ei tunne median toimintatapoja, joten niiden avaamista on tärkeää jatkaa.

 

Mistä aika parempaan taustatyöhön?

Pitää hyväksyä, että on nopeaa perusuutisointia ja sitten on tähtijuttuja, joihin käytetään enemmän aikaa. Uskon kuitenkin enemmän laatuun kuin määrään. Laadukas sisältö ja helppo käyttöliittymä auttavat pitämään lukijat.

Parhaat ominaisuutesi esimiehenä?

Olen empaattinen, mikä voi toki olla itselle raskasta. Olen myönteinen. On myös sanottu, että olen selkeäsanainen, jolloin on helppo ymmärtää, mitä haluan tehtävän.

 

Miten vaihdat viestijästä ärhäkäksi journalistiksi?

Organisaatioviestinnässä on omat lainalaisuutensa, mutta johtotähteni on täälläkin ollut rehellisyys ja avoimuus. Luottamus on julkiselle toimijalle tärkeä pääoma, joka ei synny silottelemalla.

 

SLP Kustannus lomauttaa Kainuun Sanomien toimituksen viikoiksi. Miltä tässä tilanteessa tuntuu aloittaa työt?

Asettaahan se hankaluuksia arjen järjestämiseen varsinkin, kun en vielä tunne sitä arkea. Toisaalta ’pakkorako’ voi olla mahdollisuus kehittää tekemistä.

 

Miten Kainuun Sanomista tehdään lehti, josta ei tarvitse irtisanoa tai lomauttaa väkeä?

Tietenkin lähden tavoittelemaan sitä. Toisaalta kaikki tietävät realiteetit maakuntalehdissä, enkä tietenkään voi vannoa, etten koskaan irtisano ketään. Synergiaedut konsernin muiden lehtien kanssa voivat olla yksi polku kohti parempaa.

 

Mitä teet vapaa-ajalla?

Mökkeilen ja kuljen metsässä. Luen, maalaan ja piirrän. Yritän rajoittaa digitaalisuutta.

Nina Erho

Sanna Keskinen, 44, aloittaa tammikuussa Kainuun Sanomien päätoimittajana. Toistaiseksi hän työskentelee Oulun kaupungin viestintäjohtajana. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Raahen Seudun ja Raahelaisen päätoimittajana sekä Alma Regionsin paikallislehtiryhmän päätoimittajana.