Liitto

Ehdotus: SJL:n uudeksi nimeksi Mediantekijät

Tulevien vuosien taloutta ja toimintaa suunnitelleen työryhmän puheenjohtajan Lauri Lähteenmäen mukaan liiton satavuotisjuhla vuonna 2021 olisi hyvä ajankohta nimen vaihtamiselle.

Journalistiliiton vuosien 2019 – 2022 toimintaa ja taloutta suunnitelleen työryhmän puheenjohtaja Lauri Lähteenmäki ehdottaa Journalistiliiton uudeksi nimeksi Mediantekijöitä.

Lähteenmäen mukaan liiton satavuotisjuhla vuonna 2021 olisi hyvä ajankohta nimen vaihtamiselle.

”Meillä on paljon jäseniä, jotka tekevät mediaa, mutta eivät suoranaisesti journalismia. He kuuluvat silti Journalistiliittoon, syystäkin jäsenyydestään ylpeinä. Sanoilla on merkitystä, meidän jäsenemme sen varmasti ymmärtävät. Ryhmässä esiin tullut Mediantekijät on yksi hyvä ehdotus uudeksi nimeksi.”

Työryhmä esittää myös freelancereiden edunvalvonnan tehostamista, uusien jäsenryhmien parempaa palvelua, liiton houkuttelevuuden lisäämistä ja opiskelijoiden jäsenpolun helpottamista.

Toiminta- ja talousohjelma lähtee syksyllä Journalistiliiton jäsenyhdistysten kommentoitavaksi.

Valtuusto käsittelee ohjelmaa joulukuussa.

EDIT 18.8. 2018. Klo 18:20 OIKAISU: Jutussa todettiin virheellisesti, että Journalistiliiton taloutta ja tulevaisuutta suunnitellut työryhmä olisi esittänyt Journalistiliiton uudeksi nimeksi Mediantekijöitä. Nimeä on ehdottanut vain työryhmän puheenjohtaja, ei koko ryhmä.