Kuolleita

Suuri ääni on vaiennut

Kuolleita: Aimo Nikulainen.

Toimittaja, uutispäällikkö, ääni. Aimo Nikulainen kuoli 5. huhtikuuta Helsingissä pitkän sairauden uuvuttamana. Hän oli syntynyt 6. heinäkuuta 1949 Jyväskylässä.

Nikulainen eli radiosta ja radio eli hänen äänestään. Hän oli Ylen Radiouutisten pitkäaikaisimpia uutisankkureita. Hän osasi puhua parhaat kuvat. Monet muistavat yhä, miten Nikulainen kuvaili Rissalan lento-onnettomuuspaikkaa tai hiljenevää Tamminiemeä Kekkosen kuoleman jälkeen.

Ilmaisunsa opettelun Nikulainen aloitti jo teiniteatterista Jyväskylässä. Radioaalloilla hän esiintyi vuodesta 1966. Sen jälkeen kaikki tunsivat Aiskin tupakankarhean äänen:

”Tässä Ylen Radiouutisten Päivän Peili, toimittajana Aimo Nikulainen”.

Aimo oli tinkimätön, kovapäinen formulakisoja ja luontoa pörröeläimineen rakastava uutismies. Hän ei sietänyt keskinkertaisuutta. Hän seurasi maailmaa, etenkin Lähi-idän tapahtumia herpaantumattomasti. Rakkaus Turkkiin, Egyptiin ja lämpimään aurinkoon näkyi tikkiliiviä myöten kaikessa.

Useimmat näkivät Aiskista vain työpuolen. Ne harvat, jotka hänet tunsivat, tiesivät hänen olevan syvällinen ajattelija ja aina valmis auttamaan.