Kuolleita

Monipuolinen urheilumies

Kuolleita: Markku ”Huuki” Huhtanen.

Urheilutoimittaja Markku ”Huuki” Huuhtanen kuoli 21. maaliskuuta Ylivieskassa. Hän oli syntynyt 25. joulukuuta 1944 Tampereella.

Kalevan ja Kalajokilaakson urheiluavustajana toiminut Huuhtanen vakinaistettiin vuonna 1984 Kalajokilaakson urheilutoimittajaksi. Vierumäen urheiluopistosta valmistunut Huuhtanen oli tullut Ylivieskaan Ylivieskan Kuulan toiminnanjohtajaksi, ja ehti toimia myös liikunnanopettajana.

Huuhtanen piti tärkeänä, että kaikki voisivat voimaantua liikunnasta. Kalajokilaakson silloisen päätoimittajan Ilmari Luhtaselan myötävaikutuksella Huuhtanen ideoi Kalajokilaakson iltarastit.

Huuhtanen oli intohimoinen urheilija. Hän pelasi ja kilpaili useissa lajeissa ja osallistui urheiluelämään myös päättäjänä ja valmentajana. Vuonna 2001 opetusministeriö ja Suomen Liikunnan ja Urheilun ry palkitsivat hänet liikunnan tasa-arvotyön Piikkareilla.

Keski-Pohjanmaan Journalistien jäsenenä Huuhtanen osallistui Vappu-Ankan talkoisiin.

Tärkeintä maailmassa Huuhtaselle olivat hänen kolme lastaan, joiden yksinhuoltaja hän oli. Enimmäkseen iltaisin ja viikonloppuisin työskennellyt isä nipisti heille aina aikaa jostain.