Kuolleita

Sydämellinen ulkoilmaihminen

Kuolleita: Francis ”Fran” Weaver

Freelancetoimittaja ja kääntäjä Francis ”Fran” Weaver kuoli Espoossa 25. maaliskuuta. Hän syntyi Manchesterissa, Englannissa 14. kesäkuuta 1960.

Weaver asui Suomessa 1980luvun alkupuolelta saakka. Hän työskenteli ensin englannin opettajana, kunnes siirtyi kääntäjäksi ja toimittajaksi. Weaver oli arvostettu matkailu- ja ympäristöjournalisti. Hän toimi aktiivisesti Matkailutoimittajien Killassa ja Ympäristötoimittajissa.

Weaverin älyllinen ja fyysinen energia olivat legendaarisia. Vieraan tavatessaan hän ystävystyi minuuteissa, eikä koskaan jättänyt väliin mahdollisuutta osallistua tapaamisiin ja juhliin. Asenteiltaan hän oli kosmopoliitti, mutta pohjoisenglantilainen tausta oli iskostanut häneen epäluulon turhamaisuutta ja tuhlailevuutta kohtaan.

Weaver harrasti musiikkia, ornitologiaa, patikointia ja jalkapalloa. Hän soitti aikanaan banjoa ja mandoliinia Boolabus-irlantilaismusiikkiyhtyeessä. Hän oli Manchester Cityn elinikäinen kannattaja ja rakasti pelata itsekin.

Ulkoilmaharrastuksissa Weaver oli elementissään. Sellaisena hän jää mieleeni: seisomassa kaukaisella Itämeren saarella, hiukset tuulen tuivertamana, kiikarit nenällään.