Media-ala

Alkuvuoden yt-neuvotteluissa irtisanomisia

Yt-neuvotteluja on käynnissä Turun Sanomissa ja Mediatalo Esassa.

Savon Sanomat tiedotti 12. helmikuuta yt-neuvottelujen päätteeksi neljän toimittajan irtisanomisesta. Lisäksi toimituksessa osa-aikaistettiin kaksi, yksi määräaikainen työsuhde päättyi ja eläkkeelle siirtyy yksi toimittaja. Savon Sanomat on osa mediakonserni Keskisuomalaista.

Alkuvuodesta journalisteja on yt-neuvottelujen päätteeksi irtisanottu myös Salon Seudun Sanomista, Radio Voimasta ja Demokraatista.

Salon Seudun Sanomista irtisanottiin kolme henkilöä, joista yksi toimituksesta. Lisäksi toimituksessa toteutetaan eläkejärjestelyjä. Salon Seudun Sanomat on osa TS-Yhtymää.

Radio Voimasta irtisanottiin yksi journalisti, eikä määräaikaisia työsuhteita uusita.

Radio Voima on osa Mediatalo Esaa, joka kuuluu Keskisuomalainen-konserniin.

Demokraatista irtisanottiin neljä henkilöä, joista kolme journalisteja.

 

Turun Sanomissa ovat käynnissä koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Töiden päättyminen uhkaa 22 henkilöä, joista toimituksessa työskentelevien osuus on 16 työntekijää.

Journalistiliiton jäsenistä muodostuva lehden toimitusosasto on vedonnut Turun Sanomat Oy:n ja TS-Yhtymän omistajiin irtisanomisten välttämiseksi.

”Printtivetoisen median liiketoimintamallien muutokseen olisi reagoitava muulla tavoin kuin vähentämällä väkeä, jotta tärkeätä osaamista ei mene hukkaan ja inhimillisiltä vaikeuksilta vältytään”, osasto toteaa. Se on huolissaan journalistien jaksamisesta sekä siitä, miten Turun Sanomat pysyy jatkossakin laadukkaana mediana.

Mediatalo Esassa käynnissä ovat yt-neuvottelut, joiden mahdolliset henkilövaikutukset koskevat korkeintaan 12 työsuhdetta. Kaikkiaan neuvottelut koskevat yli sataa työntekijää. Mediatalo Esan medioita ovat Etelä-Suomen Sanomat, Itä-Häme, Uusi Lahti -lehti, Seutu4-lehdet ja Radio Voima.