Nimitys

Sinne missä kohderyhmä on

Mari Karsikas aloittaa kesäkuun lopulla Trendin päätoimittajana.

Mikä on linjasi Trendin päätoimittajana?

Koska Trendi on hiljattain uudistettu, palkittu Edit-kisassa ja lukijat ovat tyytyväisiä, printtiä ei ole suurta tarvetta muuttaa. Toisaalta tärkeintä on kiinnostava sisältö, ja printti on vain yksi kanava. Pitää miettiä myös uusia keinoja tavoittaa kohderyhmä.

 

Mitä uudet keinot voivat olla?

En osaa vielä sanoa, alammeko vaikkapa tubettamaan. Mutta muitakin somekanavia pitää miettiä kuin niitä, jotka ovat jo hallussa. Myös Facebookin algoritmit muuttuvat. Kehityksessä pitää olla mukana – ja siellä, missä kohderyhmä on.

 

Aiheuttaako hyvä lähtötilanne paineita?

Totta kai. Tason pitäminen voi olla jopa vaikeampaa kuin sen saavuttaminen. Toisaalta ajattelen, että tasoa ei pidä säilyttää vaan parantaa.

 

Miten hyödynnät aiempaa kokemustasi?

Pitkä kokemus uutisten tekemisestä maakuntalehdessä näkyy niin, että olen valmis reagoimaan nopeasti. Vaikka hyvinvointi on vain osa Trendiä, vahvalla osaamisellani siitä voin tuoda uusia oivalluksia ja ideoita.

 

Miltä tuntuu siirtyä nuoremman kohderyhmän pariin?

Trendistä ajatellaan usein juuri noin, mutta uudistuksen jälkeen sille ei enää määritellä iällistä kohderyhmää. Trendi edustaa elämäntapaa.
 

Mikä vahvuus erottaa Trendin muista?

Moni naistenlehti keskittyy antamaan neuvoja. Trendi ei vaadi lukijalta mitään vaan tarjoaa nautinnon ja pysähtymisen hetken, kanssaelämistä ja oivalluksia. Siitä ei löydy kauhean monta käskymuotoa.

 

Mikä on naistenlehden paras selviytymiskeino?

Tarjota merkityksellistä sisältöä kohderyhmälle siellä missä he ovat sillä hetkellä kun he tarvitsevat sitä – tai vähän ennen.
 

Millainen pomo haluat olla toimitukselle?

Minulla on ollut esimiehiä, jotka ovat huomanneet paloni ja kiinnostukseni ennen kuin olen kehdannut pyytää heiltä haastavampia hommia. Toivon itsekin pystyväni näkemään, mikä ihmisiä motivoi ja löytämään heille sellaisia hommia.

 

Mikä on paras tyylivinkkisi?

Asut, joita ei tarvitse nyhtää ylös ja korjailla päällä. Pukeutuminen niin, että on itsevarma ja omannäköinen olo.

 

Paras elämäntaitovinkkisi?

Riittävä uni kaiken suorittamisen keskellä. Kun on nukkunut hyvin, maailma näyttää paremmalta paikalta ja ihmissuhteet helpommilta.

 

Mitä teet vapaa-ajalla?

Kun töissä pitää tehdä asioita koko ajan paremmin, vapaalla on rentouttavaa saada olla reilusti huono. Olen käynyt keväällä tankotans-sin alkeiskurssia. Kun aloin tajuta, miten voin jonain päivänä kääntyä tangolla pää alaspäin, tunne oli mainio ja mahtava.

Mari Karsikas, 39, on nimitetty A-lehtien kustantaman Trendin päätoimittajaksi 28. kesäkuuta alkaen. Hän siirtyy tehtävään saman talon Kauneus ja Terveys -lehden toimituspäällikön paikalta. Aiemmin Karsikas on työskennellyt muun muassa Evitan vt. päätoimittajana, Aamulehden toimittajana sekä radiotoimittajana Ylessä.