Nimitys

Lehdille sykkivä sydän

Taina Risto aloitti toukokuun alussa liikunta- ja hyvinvointilehti Fitin päätoimittajana.

Mikä on linjasi Fitin päätoimittajana?

Haluan tavoittaa edelleen noin 20–45-vuotiaat liikunnalliset naiset ja tarjota heille tietoa, inspiraatiota ja yhteisöllisyyttä. Fitin vahvuus ovat treeniohjelmat ja harrastuksen tukeminen, mutta toki ulkonäköasiatkin ovat mukana.

 

Pystytkö samastumaan lukijoihin?

Kyllä. Viihdyn liikunnan maailmassa, ja olen hyvin perillä siitä, mitä harrastajien päässä liikkuu. Liikuntatunneilla, saleilla ja hyvinvointimatkoilla eri-ikäiset treenaavat vierekkäin. Elämäntapa yhdistää, ei ikä.

 

Miten jaat paukut painetun ja digisisällön tekemiseen?

Toimitus tuottaa sekä printtiä että verkkosisältöjä. Fitin verkkosisällöt jatkavat Allerin Idealistassa. Alalla pitäisi ajatella enemmän tällaisia uusia, raikkaita ratkaisuja. Tärkeä on myös lehden iso Instagram-yhteisö.

 

Miten hyödynnät aiempaa kokemustasi?

Minulla on hyvä käsitys lifestylestä, kohderyhmistä ja lukijoista, heidän elämäntavastaan ja mieltymyksistään, ja tietenkin käytän sitä työkaluna. Uutta ja kivaa on tehdä lehteä pienessä talossa. Täällä saa toteuttaa ideoitaan nopeasti.
 

Olit Sanomalla päätoimittajana mutta lähdit freelanceriksi keväällä 2016. Miksi?

Halusin tehdä vaihteeksi jotain muuta, kuten kirjoittaa, ja se olikin tosi hauskaa ja palkitsevaa. Toisaalta se oli myös yksinäistä, kun olen tottunut tekemään töitä tiimissä ja kehittämään uutta.

 

Mitä opit freelancerina?

Tuli tunne, että toimittajan työ ja lehtien tekeminen on tärkeää ja tarpeellista. Myös juttujen tilaajina oli mahtavia tyyppejä. Ajatukseni kääntyivät pois auringonlaskun ala -puheista, ja arvostukseni alaa kohtaan vahvistui.
 

Oliko arvostuksesi alaan kateissa?

Ei, mutta olin itse vaihtelun tarpeessa. Hyvästä työpaikasta lähteminen vaatii aina miettimistä. Toisaalta on vain yksi elämä, ja etenkin luoville ihmisille työn merkitys on valtava. Kokeilin freelancerina viestintääkin, mutta huomasin, että eniten sydämeni sykkii lehdille.

 

Mikä on naistenlehden paras selviytymiskeino?

Lukijan tarpeeseen vastaaminen. Silloin lukija haluaa tarttua lehteen, se jää mieleen, hän odottaa sitä, eikä mikä tahansa lehti kelpaa. Lehden pitää tyydyttää sekä tiedontarvetta että tunnepuolta.

 

Paras hyvinvointivinkkisi?

Liikunta, ehdottomasti. Sitä tarvitsevat pää ja kroppa riippumatta siitä, minkä lehden päätoimittajana vastaan.

 

Fitin päätoimittajan paikka on ollut tuulinen. Tyyntyykö nyt?

Kyllä tyyntyy. Fitiä on kiva lähteä vetämään, ja minut on otettu täällä ihanasti vastaan.

Taina Risto, 56, aloitti toukokuun alussa liikunta- ja hyvinvointilehti Fitin päätoimittajana. Hän on aiemmin työskennellyt Hyvä terveys– ja Sport-lehtien päätoimittajana sekä toimituspäällikkönä Elle-, SARA.– ja Glorian Koti -lehdissä. Fitiä kustantava Fokus Media osti sen alkuvuodesta Allerilta.