Liitto

Osaaminen selville ja julki

Uravalmennuksen kevään verkkokurssit auttavat hiomaan työnhaun, osaamisen tunnistamisen ja hyvinvoinnista huolehtimisen taitoja.

”Turhan moni ajattelee, että työnhaku on yksinäistä hommaa, josta kerrotaan kavereille vasta, kun työpaikka on löytynyt”, sanoo työ- ja organisaatiopsykologi Heidi Viljamaa UP Partnersilta.

”Kun opettelee kertomaan osaamisestaan hyvin ja tekee sen, löytää todennäköisemmin jonkun, jolla on sille käyttöä tai vinkki jostakusta, johon kannattaa olla yhteydessä.”

Työnhaun taitojaan voi hioa keväällä Journalistiliiton uravalmennuksissa, jotka toteuttaa UP Partners. Tarjolla on kaikille jäsenmaksunsa hoitaneille avoimia verkkokursseja. Työnhaku-kurssin lisäksi tai sijasta valmentautuja voi valita Ura ja osaaminen- tai Hyvinvointi-kurssin.

 

Työnhaun verkkokurssilla valmentautuja työstää osaamisensa tiivistävää ”hissipuhetta”. Lisäksi hiotaan CV:tä, hakemusta ja haastatteluun valmistautumista. Hyvien ”dokumenttien” lisäksi työnhakija tarvitsee selvän käsityksen siitä, millaista työtä hakee. Sitä voi työstää Ura ja osaaminen -kurssilla. Toisaalta kurssit hyödyttävät ehdottomasti myös niitä, jotka koko ajan ovat työelämässä.

”Turvallisimmilla vesillä on se, joka ottaa itse urastaan vastuun eli tietää, mitä osaa, kenelle siitä on hyötyä, mitä uutta kannattaa opetella ja mitä itse toivoo työltä.”

Hyvinvointi-kurssilla kartoitetaan, mitkä asiat tuovat onnellisuutta ja hyvinvointia työhön ja koko elämään ja suunnitellaan, miten lisätä niitä arjessa.

Työnhaku- ja Hyvinvointi-kursseilla avautuu uusi verkkoluento, kirjoitustehtävä ja keskustelu kerran viikossa. Ura ja osaaminen -kurssilla käytetään myös verkkotyökalua, joka auttaa kiteyttämään osaamista ja toiveiden suuntaa. Heidi Viljamaa sanoo, että vaikka moni on pohtinut uraansa liittyviä kysymyksiä paljonkin, niiden työstäminen konkreettisesti kirjoittamalla on aina tuloksellisempaa.

Noin kuukauden mittaiset verkkokurssit alkavat verkkoseminaarilla 8. maaliskuuta ja jatkuvat itsenäisellä työskentelyllä verkossa. Verkkoon avataan myös keskusteluja, joissa kurssilaiset voivat vaihtaa ajatuksiaan. Yhden tai useamman verkkokurssin suorittanut voi osallistua arvontaan henkilökohtaisen puhelinvalmennuksen paikoista, joita on kevääksi 65. Toinen vastaava valmennuskierros toteutetaan syksyllä.

Lue lisää: urapalvelut.fi/journalistiliitto