Liitto

Uusi viestijä kutsuu vuoropuheluun

Journalistiliitto tuplasi viestintävoimansa. Viestintäsuunnittelija Manu Haapalainen toivoo jäseniltä ennakkoluulottomia ideoita.

Laatujournalistien kilta, sananvapauden linnake vai jäsenpalveluiden sekatavarakauppa? Miltä Journalistiliiton pitäisi sen jäsenten mielestä näyttää ja miten sen viesti viedään suurelle yleisölle? Ja miten jäsenten tiedot, tarpeet ja toiveet kulkeutuisivat kentältä liiton toimistolle?

Sitä toimistolle on palkattu perkaamaan uusi viestintäsuunnittelija Manu Haapalainen.

Haapalainen aloitti tehtävässään helmikuussa. Hänen on tarkoitus selvittää, miten kehitetään sekä vuoropuhelua liitossa että liiton näkyvyyttä.

”Tarkoitus ei ole korjata jotain rikkinäistä, vaan parantaa jo olevaa”, Haapalainen sanoo.

Haapalaisen ja tiedottaja Jaakko Kilpeläisen mukaan Journalistiliitto on näkynyt uutisissa kokoonsa verrattuna kiitettävästi. Parannuksen paikkoja viestijät löytävät muun muassa visuaalisuudesta ja jäsenviestinnästä.

”Esimerkiksi sähköpostiviestinnässä jäsenille on vielä paljon mietittävää”, Kilpeläinen sanoo.

 

Haapalaisen tehtävän ytimessä on tiedon kerääminen jäseniltä. Esimerkiksi 19. – 20. huhtikuuta pidettävillä Yhdistyspäivillä Turussa viestintäsuunnittelijalle saa mennä purnaamaan siitä, mikä viestinnässä mättää – mutta myös ideoimaan, miten sitä voidaan parantaa, Haapalainen toivoo.

Viestinnän ryhtiliike on osa kehittämishanketta Liitto+, jossa terävöitetään palveluita ja jäsenhankintaa.

Viime syksynä liitto kokeili tarjota jäsenilleen uravalmennusta, joka saa tänä keväänä jatkoa. Toinen osa uudistuksia on selvitteillä oleva, freelancereille tarkoitettu palveluyritys.

Liiton puheenjohtajan Hanne Ahon mukaan tärkeintä on luoda jäsenille helppoja kanavia päästä kertomaan, miten liitto voi tukea heitä työelämässä.

”Monet liiton palvelut on muovattu perinteistä työnteon tapaa varten. Meidän pitäisi kuitenkin tavoittaa ihmiset kaikenlaisten työnteon muotojen parista”, Aho sanoo.

Uutta on lähdetty ideoimaan rohkeasti.

”Voi olla, että joku uusista hankkeista menee kiville, mutta sitten menee. Sitten yritetään jotain muuta. Alan muuttuessa nopeasti liitolta olisi valtava ’statement’ jatkaa toimintaa, kuten ennenkin on toimittu.”

Ennakkoluulottomia ideoita toivoo myös Haapalainen.

”Parhaat ideat ovat sellaisia, joita itselle ei olisi tullut mieleenkään”, hän sanoo.