Media-ala

Monen toimen mies

Kuolleita: Juhana Lepoluoto.

Toimittaja Juhana Lepoluoto kuoli 69-vuotiaana kotonaan Muuramessa 16. lokakuuta 2015. Hän oli syntynyt 25. kesäkuuta 1946 Hauholla.

Juhana aloitti Oulun yliopistossa historian opinnot, mutta lehtiala veti puoleensa. Hän pääsi osa-aikaiseksi toimittajaksi Oulun ylioppilaslehteen, jonka päätoimittaja hänestä tuli Pertti Kaukiaisen jälkeen. Ilkka Tönkyrän porvareita pilkkaava pakina toi potkut koko toimitukselle, ja Kansan Tahto pelasti Juhanan toimittajakseen.

Radiotyö houkutteli, kun paikallisradioaika alkoi 1987. Juhana perusti toimittajatovereidensa kanssa Radio Kaiun, joka jouduttiin lopettamaan muutaman vuoden kuluttua. Lopulta entinen vasemmistolainen suoritti huiman hypyn lähtemällä toimittajaksi porvarilliseen Uuteen Suomeen, joka teki konkurssin.

Toimittajan työ jäi välillä hyllylle, kun Juhana mainiona kokkina veti toisen vaimonsa Leenan kanssa muutaman vuoden ravintolaa Muuramessa. Vapaa-aikanaan hän maalasi tauluja, piti näyttelynkin.

Pian Juhana alkoi avustaa kirjoituksillaan Keskisuomalaista ja hänet myös vakinaistettiin toimittajaksi. Eläkkeelle hän jäi 2009, ja sai myös valtion sanomalehtimieseläkkeen.

Kolmas vaimo Anneli edesauttoi kotiutumista Muurameen, kunnes vakava tauti vei miehen.