Journalismi

Toimittajan menovinkit vuodelle 2016

Toimittaja Johanna Vehkoo keräsi tärpit toimittajille hyödyllisista tapahtumista. Eurooppalaiset journalismitapahtumat keskittyvät dataan ja tutkivaan työhön.

Toimittaja Johanna Vehkoo keräsi tärpit toimittajille hyödyllisista tapahtumista. Eurooppalaiset journalismitapahtumat keskittyvät dataan ja tutkivaan työhön.

 

1. Dataajille ja tutkiville, ammattitaitoaan kehittäville

HUHTIKUU

Nordic Data Journalism Conference & Tutki!2016 22. – 23. 4.  Helsingissä

Jos menet vain yhteen tapahtumaan koko vuonna, voit rauhassa valita tämän. Tutkivan journalismin Tutki!-tapahtuma laajentuu yhdistymällä pohjoismaisen datajournalismikonferessin kanssa. Tuplakonferenssi tuo Helsinkiin huippuluokan puhujia ja käytännön työpajoja.

Noda2016.fi

 

2. Kulinaristeille, esteetikoille ja seikkailijoille

Kansainvälinen journalismi- festivaali IJF

6. – 10. 4.  Perugiassa, Italiassa

Ei mikään seminaari tai konferenssi. Italian Perugiassa tosiaan vietetään journalismifestareita, joka kevät. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia, maksat vain lennoista ja hotellista. Kukkulan päälle rakennettu Perugia lienee Italian kauneimpia kaupunkeja, ja se on jo paljon sanottu.

Journalismfestival.com

 

3. Tarinankertojille

Power of Narrative 1.– 3. 4.  Bostonissa, Yhdysvalloissa

Jos eurooppalaisissa tapahtumissa ei ole tarpeeksi haastetta, on aina varteenotettava mahdollisuus lähteä Bostoniin. Narratiivisen journalismin ykköstapahtumassa puhuvat pitkän, tarinallisen journalismin kuumimmat nimet ja arvostetuimmat vanhat starat (tänä vuonna Gay Talese!), mutta tunnelma on rento ja välitön.

 

4. Tietopyyntöjä, tilastoja ja EUkähmintöjä rakastaville

KESÄKUU

Dataharvest

3. – 5. 6. Mechelenissä, Belgiassa

Dataharvest muuttaa Brysselistä pieneen Mecheleniin. Se luultavasti korostaa entisestään konferenssin intiimiä tunnelmaa. Täällä kaikki tuntuvat tuntevan toisensa ennestään. Kannattaa mennä rohkeasti juttuihin mukaan. Dataharvestissa oppii uutta ja saa vastinetta rahoilleen: kolmen päivän hinta on vain 110 euroa, jos maksaa maaliskuuhun mennessä. Opiskelijoille 85 euroa.

Journalismfund.eu/EIJC16

 

5. Jokaiselle jotakin, bonuksena Lontoon pubit

PITKIN VUOTTA

News:Rewired Useita tapahtumia pitkin vuotta Lontoossa

Journalism.co.uk on korvaamaton sivusto meille, jotka haluamme pysyä kärryillä digitaalisen journalismin uusimmista käänteistä ja villityksistä. Sama firma järjestää News:Rewired-tapahtumaa sekä laajahkoina yleiskonferensseina että pienempinä tiukan fokuksen koulutustapahtumina. Seuraava on 16. maaliskuuta, jolloin teemana on video.

Journalism.co.uk/

Newsrewired.com/

Lue lisää aiheista: